Bellen in het vliegtuig binnenkort een feit

Tot voor kort mocht er in het vliegtuig niet gebeld worden omdat dit de navigatie apparatuur kon storen in het vliegtuig. Echter heeft Airbus eindelijk toestemming gekregen van de EU om het toe te staan zodat mensen ook in het vliegtuig gebruik kunnen maken van hun mobiel.

De European Aviation Safety Authority heeft toestemming gegeven voor het gebruik van het OnAir mobiele telefoonsysteem in vliegtuigen. Dat betekent dat je als passagier voor het eerst je mobiele telefoon of smartphone tijdens het vliegen kunt gebruiken. Air France zal de eerste vliegmaatschappij zijn die de komende maanden in de Airbus A318 telefoongebruik gaat toestaan op de korte afstanden. Het Portugese TAP en het Britse BMI gaan ook testen uitvoeren op een beperkt aantal vluchten en ze beslissen daarna pas of het op de hele vloot wordt toegestaan. OnAir zal binnenkort als eerste uitgerold worden in Airbus’ Single Aisle Family op korte vluchten binnen Europa. Passagiers zullen dan dus hun eigen mobieltje en BlackBerry kunnen blijven gebruiken.

Ryanair is van plan om later dit jaar bellen toe te staan. Daartoe installeren ze de OnAir-technologie in de Boeing 737-toestellen. OnAir is een joint-venture tussen Airbus en het IT-instituut SITA, waarbij ook het Britse satellietcommunicatie bedrijf Inmarsat is betrokken.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters