Bellen in Nederland erg duur

In het onlangs uitgekomen rapport van Neelie Kroes (Digitale Agenda) staat dat Nederland één van de duurste landen is met mobiel bellen. In Malta is een belminuut gemiddeld het duurst, waarna Luxemburg en Nederland volgen.

Mobiel bellen

Het jaarlijkse rapport over de Europese elektronische communicatiemarkt van de Europese Commissie (EC) laat zien dat Nederlanders gemiddeld 0,20 euro per minuut betalen als ze mobiel bellen. Alleen in Malta met 0,24 euro per minuut en in Luxemburg met 0,21 euro per minuut betalen mensen meer.

Het onderzoek is opvallend aangezien er vorig jaar ook een onderzoek is gedaan door de OESD waaruit bleek dat Nederland juist tot de goedkoopste drie landen behoort. Deze twee onderzoeken lijken elkaar dan ook erg tegen te spreken.
De telecomwaakhond OPTA verklaart het verschil in uitkomsten doordat in Nederland het toestel vaak “gratis” wordt meegeleverd. De toestelkosten worden daarna verrekend in de beltarieven, met als resultaat hogere beltarieven. De EC heeft hier geen rekening mee gehouden in haar onderzoek terwijl OESO dit wel heeft laten tellen; logisch dus dat EC een ander uitkomst heeft.

In een eerder onderzoek van de Europese Commissie stond Nederland samen met Malta op de gedeelde eerste plek, de gemiddelde prijs per minuut bedroeg toen 0,27 euro. Volgens het huidige rapport ben je als mobiel beller het goedkoopste uit in Letland, je betaalt daar namelijk maar 4 cent per minuut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters