Bellen met VoLTE nu met iPhone 6 mogelijk bij Vodafone Duitsland

Duitse abonnees van Vodafone kunnen in Duitsland met hun iPhone 6 of iPhone 6 Plus voortaan bellen over VoLTE. Sinds de update naar iOS 8.4 is dit mogelijk. De belkwaliteit is met VoLTE een stuk beter dan normaal.

VoLTE Duitsland Vodafone iPhone 6

Hierover schrijft het Duitstalige MobiFlip. In Duitsland konden Vodafone-gebruikers al over VoLTE bellen met een Microsoft Lumia 640. Op de iPhone 6 of iPhone 6 Plus kan de mogelijkheid nu ook worden ingesteld, sinds iOS 8.4 is uitgerold. Bellen over 2G of 3G blijft overigens ook gewoon mogelijk.

Voorlopig is het nog niet mogelijk om in Nederland bij Vodafone via VoLTE te bellen. Dit laat Vodafone Nederland weten aan All About Phones. “We zijn op dit moment bezig met het testen van VoLTE”, vertelt een woordvoerster. “De resultaten hiervan kunnen we nog niet delen. Het is nog niet duidelijk wanneer deze functionaliteit voor onze klanten beschikbaar komt.”

VoLTE staat voor voice over lte: bellen via een 4G-netwerk. Het verschil met bellen via 2G of 3G is groot. Met bellen via 4G wordt er drie keer meer data verzonden en ontvangen dan bellen via 3G. Met VoLTE wordt er zelfs zes keer zoveel data overgebracht dan wanneer je via 2G belt. Het is dus stukken makkelijker om elkaar te verstaan.

KPN is in Nederland ook al aan het testen met VoLTE. Het is nog onbekend wanneer het mogelijk wordt dat alle gebruikers van een provider over 4G kunnen bellen.

Deze video is weliswaar in het Japans, maar het demonstreet het verschil in audiokwaliteit tussen gewoon bellen en bellen met VoLTE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters