Bellen via Wi-Fi nu ook voor Vodafone-gebruikers met iPhone mogelijk

Vodafone-gebruikers met een iPhone kunnen vanaf vandaag ook bellen via Wi-Fi. Dat meldt Robert Webbe van Vodafone op het forum van Tweakers. Android-gebruikers kunnen sinds drie weken al gebruikmaken van de nieuwe functie.

Bellen via Wi-FiMet bellen via Wi-Fi hoopt Vodafone af te rekenen met slecht bereik in eigen huis. Het signaal gaat vanaf het eigen Wi-Fi-netwerk naar het Vodafone-netwerk. Daar wordt vervolgens het gesprek opgezet. Normalerwijs gebeurt dit via een 3G- of 4G-netwerk. Bellen via Wi-Fi gaat nog altijd van de belbundel af.

Bellen via Wi-FI: sneller en betere kwaliteit

Door te bellen via Wi-Fi kost het tot stand brengen van een gesprek minder tijd. Ook is het mogelijk om hd-voice te gebruiken, dat zorgt voor een betere geluidskwaliteit. Voorlopig werkt de functie alleen nog binnen Nederland. Ook is een Wi-Fi-verbinding van minimaal 1 Mbit per seconde een vereiste, aldus de provider.

Update komt binnen bij iedereen met iOS 10.2

Bellen via Wi-Fi wordt via een update beschikbaar gemaakt. Deze update komt binnen bij iedereen die zijn iPhone updatet naar iOS 10.2. De nieuwe functie is als volgt in te stellen: Instellingen > Telefoon > Bellen via wifi > Bel via wifi op deze iPhone > Schakel in.

KPN rolt 4G bellen uit

Onlangs introduceerde KPN ook al een nieuwe manier van bellen. De provider rolde namelijk ongeveer anderhalve maand geleden 4G bellen uit. Ook daarmee kost het tot stand brengen van een gesprek minder tijd en is hd-voice mogelijk. Samsung Galaxy S6 (Edge)-gebruikers krijgen als eerste toegang tot de nieuwe functie.

Bron: Tweakers

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters