Krachtige phone: benchmark Galaxy Note 8 duikt op

De onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 komt steeds dichterbij en daarom lekt er ook steeds meer informatie uit over de nieuwe phone van Samsung. Nu is ook een benchmark van de Galaxy Note 8 opgedoken, waardoor we een beter beeld krijgen van de kracht van de smartphone.

Benchmark Galaxy Note 8

De benchmark van de Galaxy Note 8 komt uit Geekbench, de populairste app om de kracht van je telefoon te meten. Daar scoort de processor 1984 op de singlecore-test en 6116 op de multicore-toets. Dat is opmerkelijk laag voor een telefoon met de laatste chipset en 6GB werkgeheugen. De Galaxy S8 scoort boven de 2000 op singlecore en ongeveer 6700 op multicore. Het is echter goed mogelijk dat deze test nog niet op de laatste versie van de software is gedraaid. Daardoor kan de score negatief beïnvloed worden.

Benchmark Galaxy Note 8

Benchmark iPhone 8 verplettert benchmark Galaxy Note 8

Wat wel duidelijk is, is dat de iPhone 8 de Galaxy Note 8 hoe dan ook verplettert in benchmarks. Eerder lekte de benchmarks van Apples nieuwe vlaggenschip uit en daaruit bleek dat het krachtiger is dan welke Androidtelefoon dan ook. Op de single-coretest scoorde de iPhone 8 tussen de 4300 en 4600. Als alle kernen aan het werk gezet werden, haalde de telefoon een scoren van tussen de 7000 en 8500.

Verder lijken de twee telefoons overigens verrassend veel gemeen te hebben. Zowel de iPhone 8 als de Galaxy Note 8 zouden bijvoorbeeld een randloos scherm krijgen. Ook krijgt de Galaxy Note 8 naar verluidt 3D-Touch, een functie die Apple al sinds de iPhone 6s in zijn toestellen heeft.

Bron: BGR

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters