Prestaties gemeten: Samsung Galaxy Note 8 gaat dik over iPhone 7 heen

De iPhone 7 is nog steeds een van de krachtigste telefoons tot nu toe, maar inmiddels is de telefoon voorbijgestreefd door een paar andere smartphones. Zo zijn de HTC U11, de OnePlus 5 en de Samsung Galaxy S8 (Plus) krachtiger dan Apples vlaggenschip. Nu streeft ook de Samsung Galaxy Note 8 de iPhone 7 voorbij.

Krachtige telefoon: benchmark Samsung Galaxy Note 8

Benchmark Samsung Galaxy Note 8Dit blijkt uit een benchmarktest van de Samsung Galaxy Note 8. De benchmarktest is gedaan door AnTuTu, een van de meest bekende benchmarks in de smartphonewereld. De Galaxy Note 8 scoort op de test van AnTuTu 179.000. Dat is beter dan bijna elke andere smartphone die nu op de markt is. Alleen de OnePlus 5 (ongeveer 181.000) en de HTC U11 (ongeveer 180.000) scoren hoger dan de nieuwe phablet van Samsung. De iPhone 7 behaalt ter vergelijking een score van circa (165.000).

Misschien is dat ook niet gek als je naar de specificaties van de Samsung Galaxy Note 8 kijkt, want die zijn bijzonder highend. De processor die de Galaxy Note 8 in deze test gebruikte, is de Snapdragon 835, de nieuwste highend-chipset van Qualcomm. In Europa drijft Samsungs eigen Exynos 8895-processor de telefoon aan, die over het algemeen nóg beter scoort in benchmarks. In combinatie met 6GB aan werkgeheugen en Android 7.1.1 zorgt dat al met al voor een erg vlotte smartphone.

Benchmark Samsung Galaxy Note 8 niet eerste informatie

De benchmark is niet het eerste stuk informatie dat we over de Samsung Galaxy Note 8 hebben gekregen. Eerder lekte zelfs al de gehele roadmap van de nieuwe smartphone van Samsung uit. Daarin zien we onder andere dat de fabrikant zijn nieuwe vlaggenschip op 25 augustus wil aankondigen. Op 10 september gaat het toestel in de voorbestelling en op 15 augustus wordt de Galaxy Note 8 officieel gelanceerd.

Bron: AnTuTu via PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters