Benchmarktest van onaangekondigde Asus smartphone duikt op

Er is een benchmarktest van een onaangekondigd toestel opgedoken op GFXBench. Naar verwachting gaat het om een goedkopere variant van de Asus Zenfone 3, aldus geruchten.

Asus Z01B

Een GFBench benchmarktest van een onaangekondigde Asus smartphone is opgedoken. Het toestel, de Asus Z01B, heeft een 5.5-inch scherm met een resolutie van 1080 x 1920. Onder de motorkap vind je Qualcomm’s Snapdragon 435 chipset met een octa-core 1.4GHz CPU en de Adreno 505 GPU. Daarnaast heeft het toestel 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern opslaggeheugen. Aan de achterkant van het toestel zit een 12MP camera, aan de voorkant vind je een 8MP camera terug. De grootte van de batterij houden we nog even tegoed.

Het zijn niet de meest indrukwekkende specificaties, maar we hebben het hier hoogstwaarschijnlijk ook niet over een spotgoedkoop budget-model. Geruchten wijzen er op dat we hier met een goedkopere versie van de Asus Zenfone 3 te maken hebben, een betaalbare smartphone met degelijke specificaties waarmee Asus ook het midden-segment zou willen veroveren. Asus boekte de afgelopen jaren succes met zijn goedkopere modellen, dus de kans is groot dat het bedrijf dat succes wil proberen voort te zetten.

Asus Zenfone 3

Gezien de Asus Z01B naast het schermformaat en resolutie qua specificaties zich net niet kan meten met de Asus Zenfone 3 zou dat een logische strategie zijn. Er zijn met de Asus Zenfone 3 Deluxe en de Asus Zenfone 3 Ultra immers ook een aantal krachtigere en luxere versies van het nieuwe vlaggenschip, dus waarom zou Asus ook niet het midden-segment willen bedienen?

De Asus Zenfone 3, Zenfone 3 Deluxe en Zenfone 3 Ultra zijn onlangs al aangekondigd en komen op 12 juli uit. Als de Z01B daadwerkelijk een goedkopere variant van het vlaggenschip is dan zal Asus het mysterieuze toestel naar verwachting zeer binnenkort onthullen. Over de prijs en beschikbaarheid van het toestel is nog niets bekend.

Bron: GFXBench

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Samsung Galaxy Note 8 render

Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd lees verder

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters