BenQ komt met goedkope Android-tablet

BenQ komt met een goedkope Android-tablet. De tablet zou volgende maand in het verre oosten in de verkoop moeten gaan.

BenQ R100

BenQ noemt de tablet de R100. Het apparaat heeft een 10 inch scherm, dat een resolutie heeft van 1024×600 en er komt een nog onbekende versie van Android op te staan.

De tablet wordt aangedreven door een relatief langzame Samsung-chip, die zijn werk doet op 833 Mhz. Maar omdat die chip wat lager presteert, wordt de accu weer gespaard. BenQ beweert dat de tablet twaalf uur lang mee moet kunnen.

Het apparaat is min of meer bedoeld voor ‘rustige’ taken als het lezen van boeken, tijdschriften en kranten. Het apparaat ondersteunt de invoer van tekst in Engels en Chinees. Het is nog onbekend of het scherm resistief of capacitief wordt, en of het apparaat multi-touch ondersteunt.

Het apparaat heeft 8GB intern geheugen en een sdhc-kaartingang voor sd-kaartjes tot 16GB. Er kan een 3.5 hoofdtelefoon in worden geprikt en er zitten mini-usb-poorten in voor randapparatuur. WiFi is tot dusver de enige netwerkconnectie die het apparaat biedt.

In Taiwan en China gaat het apparaat alvast de verkoop in, en de prijs is nog niet bekend. Maar gezien de specificaties zal die een stuk lager liggen dan die van de iPad en de Samsung Galaxy Tab.

Eerder probeerde BenQ een tablet te maken. Het moest een Intel Mobile Internet Device worden. Maar de hoge prijs, de slechte accuduur en de niet erg mooie interface zorgde voor slechte verkoopcijfers. Met Android hoopt BenQ hier verandering in te brengen.

Bron: electronista

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters