Bert Nordberg: “Sony Ericsson blijft vier platformen ondersteunen”

De CEO van Sony Ericsson heeft in een interview nog een keer bevestigd dat de producent met vier besturingssystemen zal blijven werken. Ook zei hij dat de veranderingen binnen SE nog niet voorbij zijn.

Bert Nordberg MWC 2010

Het is al tijden een beetje rumoerig rond de besturingssysteem-keuze van Sony Ericsson. Net iets minder dan een jaar geleden kwam er een dia naarbuiten waarop te zien was dat het bedrijf zowel Android als Symbian en Windows Mobile als ‘slimme’ besturingssystemen zal ondersteunen en daarnaast nog haar eigen ‘domme’ platform zal handhaven. Later in 2009 begonnen echter steeds meer geruchten op gang te komen dat Sony Ericsson in ieder geval één van de systemen zou droppen. Volgens Eldar Murtazin zou dat Windows Mobile zijn, maar er gingen ook geruchten over het verdwijnen van Symbian uit het portfolio van de producent. Sony Ericson zelf heeft het echter altijd gehouden op het ondersteunen van drie besturingssystemen en dat heeft de CEO van het bedrijf nog maar eens bevestigd nu.

Volgens Bert Nordberg zullen alle platformen die nu ondersteund worden in het portfolio van de producent blijven, hoewel de focus toch vooral op Android komt te liggen. De grootste reden om een systeem te dumpen zou zijn omdat het te duur is, maar volgens Nordberg valt dat reuze mee. Wel zegt Nordberg dat het Sony Ericsson vooral om de totale ervaring gaat en dat het besturingssysteem daarbij een steeds kleinere rol zal gaan spelen. Dit staat trouwens in schril contrast met een tweet van Eldar Murtazin, die vertelde dat er binnen Sony Ericsson steeds meer stemmen opgaan om Symbian te laten verdwijnen uit het portfolio.

Verder vertelde Nordberg dat de kwaliteit van Sony Ericsson-producten de afgelopen tijd omhoog is gegaan, maar dat het bedrijf nog lang niet klaar is. “Ik heb positieve tekenen van verbetering gezien sinds ik aangesteld ben, maar ik ben nog niet tevreden,” zo verklaarde de man in het interview.

Bron: MobileToday

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters