Bert Nordberg: “Sony Ericsson blijft vier platformen ondersteunen”

De CEO van Sony Ericsson heeft in een interview nog een keer bevestigd dat de producent met vier besturingssystemen zal blijven werken. Ook zei hij dat de veranderingen binnen SE nog niet voorbij zijn.

Bert Nordberg MWC 2010

Het is al tijden een beetje rumoerig rond de besturingssysteem-keuze van Sony Ericsson. Net iets minder dan een jaar geleden kwam er een dia naarbuiten waarop te zien was dat het bedrijf zowel Android als Symbian en Windows Mobile als ‘slimme’ besturingssystemen zal ondersteunen en daarnaast nog haar eigen ‘domme’ platform zal handhaven. Later in 2009 begonnen echter steeds meer geruchten op gang te komen dat Sony Ericsson in ieder geval één van de systemen zou droppen. Volgens Eldar Murtazin zou dat Windows Mobile zijn, maar er gingen ook geruchten over het verdwijnen van Symbian uit het portfolio van de producent. Sony Ericson zelf heeft het echter altijd gehouden op het ondersteunen van drie besturingssystemen en dat heeft de CEO van het bedrijf nog maar eens bevestigd nu.

Volgens Bert Nordberg zullen alle platformen die nu ondersteund worden in het portfolio van de producent blijven, hoewel de focus toch vooral op Android komt te liggen. De grootste reden om een systeem te dumpen zou zijn omdat het te duur is, maar volgens Nordberg valt dat reuze mee. Wel zegt Nordberg dat het Sony Ericsson vooral om de totale ervaring gaat en dat het besturingssysteem daarbij een steeds kleinere rol zal gaan spelen. Dit staat trouwens in schril contrast met een tweet van Eldar Murtazin, die vertelde dat er binnen Sony Ericsson steeds meer stemmen opgaan om Symbian te laten verdwijnen uit het portfolio.

Verder vertelde Nordberg dat de kwaliteit van Sony Ericsson-producten de afgelopen tijd omhoog is gegaan, maar dat het bedrijf nog lang niet klaar is. “Ik heb positieve tekenen van verbetering gezien sinds ik aangesteld ben, maar ik ben nog niet tevreden,” zo verklaarde de man in het interview.

Bron: MobileToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters