Android Oreo is er! Maar wanneer krijg je het daadwerkelijk op je toestel?

Inmiddels hebben de meeste Android gebruikers waarschijnlijk wel door dat Google de volgende versie van het besturingssysteem, Android Oreo, eindelijk officieel heeft aangekondigd. Dat betekent helaas niet dat we Oreo al meteen kunnen gaan gebruiken. Maar wanneer kunnen we dan eindelijk zelf de nieuwe features van Android 8.0 ontdekken?

Niet alle toestellen krijgen de update op hetzelfde moment

Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren. Daarbij zal niet elk toestel op hetzelfde tijdstip de update ontvangen. Hoewel Google het besturingssysteem heeft ontwikkeld, gaan de meeste smartphonemakers er daarna ook nog zelf mee aan de slag om Oreo aan te passen aan de verschillende toestellen. Daarnaast zijn er ook nog de mobiele providers, die ervoor moeten zorgen dat de radiosignalen op je smartphone nog wel goed worden doorgegeven met het nieuwe systeem.

Android Oreo

Google toestellen krijgen update eind september (waarschijnlijk)

De eerste toestellen die de update zullen ontvangen zijn natuurlijk telefoons waar Google zelf de software voor verzorgt. Het bedrijf heeft aangegeven dat de Pixel, Pixel XL, Nexus 5X en Nexus 6P binnenkort de OTA update zullen krijgen. Ditzelfde kondigde Google vorig jaar ook al aan met betrekking tot Android Nougat. Het duurde toen nog een paar weken voordat gebruikers aan de slag konden. Als Google dezelfde tijdlijn hanteert, zal de update eind september uitgerold worden naar de Google toestellen.

Deze toestellen krijgen voor het einde van het jaar ook Android Oreo

Voor de andere toestellen geldt dat hoe dichter de smartphonemaker blijft bij de standaard Android versie, hoe sneller je met Oreo kunt beginnen. Google heeft aangegeven dat de toestellen van Samsung, LG, Motorola, HTC, Huawei, Sharp, Sony, Nokia, Essential en General Mobile voor het einde van het jaar de update zouden moeten krijgen. Hierbij geldt vaak ook dat nieuwere toestellen eerder aan de beurt zijn.

In dit overzicht hebben we alvast op een rijtje gezet welke smartphones Android 8.0 Oreo zullen ontvangen. Sommige fabrikanten hebben dat namelijk al bevestigd. De pagina wordt regelmatig bijgewerkt, dus wie weet staat jouw toestel er binnenkort ook tussen!

Hoewel Android 8.0 Oreo niet de grootste update ooit is, zijn er wel wat handige features toegevoegd. Zo kun je meerdere apps tegelijk bekijken, gaat je batterij langer mee en zou je toestel ook nog sneller moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Aart van meerveld -

    Ik heb een General Mobile 6. Ik ben benieuwd wanneer ik Android 8 krijg. Ik hoop zo snel mogelijk, vooral voor de notificatie-functies.

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters