Samsung overheerst: Dit zijn de best verkochte smartphones van 2016

Onderzoeksbureau Strategy Analytics heeft bekend gemaakt wat de drie best verkochte smartphones van het afgelopen half jaar zijn. Een ding is duidelijk: Samsung is de absolute winnaar. Apple incasseerde daarentegen een flinke klap terwijl het opnieuw met teruglopende verkopen worstelt.

Best verkochte smartphones

Smartphonefabrikanten vechten om je aandacht met al het marketinggeweld dat met de lancering van een nieuw vlaggenschip gepaard gaat. Waar een bedrijf als Huawei de P9 promootte met behulp van de beroemde actrice Scarlett Johansson, moeten bijvoorbeeld Xiaomi en OnePlus het vooral van mond op mond reclame op het internet hebben. Dat zorgt er voor dat het soms lastig is om een goed beeld te krijgen van hoe goed bepaalde vlaggenschepen het nou eigenlijk doen, zowel in Nederland als wereldwijd. Gelukkig is er vandaag weer een nieuw rapport verschenen van Strategy Analytics, een onderzoeksbureau dat elk half jaar de best verkochte smartphones op een rijtje zet. In de eerste helft van 2016 was er wereldwijd een duidelijke winnaar.

Galaxy S7 Edge

Verkochte
De Galaxy S7 Edge

Dan hebben we het natuurlijk over de Galaxy S7 Edge, het vlaggenschip dat Samsung fantastische kwartaalcijfers opleverde na een moeizaam jaar. De Samsung Galaxy S7 Edge wist mede dankzij zijn 5.5-inch scherm zijn weg te vinden naar maar liefst 13.3 miljoen consumenten. Vorig jaar kon Samsung de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge niet echt differentiëren door de overeenkomende schermgrootte. Bovendien werd de Galaxy S6 vanaf het begin geteisterd door productieproblemen. Dit jaar verliep de lancering van de Galaxy S7 Edge geheel vlekkeloos en wist de populaire smartphone zelfs de normale Galaxy S7 te verslaan, de 5.1-inch smartphone die op de derde plek staat.

Samsung

Op de tweede plek staat namelijk de goedkope Galaxy J2, met 13 miljoen verkochte exemplaren. De J2 is vooral gericht op snelgroeiende doch arme markten zoals India, waar de low-end smartphone een groot succes is. Daarmee bestaat de gehele top drie dus uit Samsung smartphones, wat opnieuw bewijst dat het Koreaanse bedrijf het afgelopen half jaar uitstekend presteerde. Samsung kan echter niet op zijn lauweren rusten, want de Huawei P9, Vivo X7 en de Oppo R9 hijgen in de nek van de tech gigant.

Apple incasseert klap

Het aantal verscheepte Android smartphones is vergeleken met het eerste half jaar van 2015 met maar liefst 5 procent gestegen. Het totale aantal verscheepte Android smartphones in de eerste helft van dit jaar kwam neer op 577.3 miljoen exemplaren. Apple heeft daarentegen een grote klap moeten incasseren. Het aantal verscheepte iPhone’s is met 16% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf wist 91.6 miljoen exemplaren te verschepen.

Bron: Strategy Analytics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. daejji -

  Wat een onzin om verscheepte iPhone’s te vergelijken met verscheepte (totale) Android toestellen.
  hahaha.

  Alsof je zegt: er zijn dit jaar 5 procent minder Opel’s verscheept, maar 10 procent meer van de Volkswagen/Renault/Peugeot/Audi/Skoda en Volvo auto’s bij elkaar opgeteld.

  Doe het dan goed en kijk naar het totaal verscheepte iPhone’s. En dan kijken hoeveel Samsung’s er verscheept zijn, en dan hoeveel LG’s etc. etc.
  Want man man man, bij de Android toestellen zitten er toestellen van 99 euro bij

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters