Samsung overheerst: Dit zijn de best verkochte smartphones van 2016

Onderzoeksbureau Strategy Analytics heeft bekend gemaakt wat de drie best verkochte smartphones van het afgelopen half jaar zijn. Een ding is duidelijk: Samsung is de absolute winnaar. Apple incasseerde daarentegen een flinke klap terwijl het opnieuw met teruglopende verkopen worstelt.

Best verkochte smartphones

Smartphonefabrikanten vechten om je aandacht met al het marketinggeweld dat met de lancering van een nieuw vlaggenschip gepaard gaat. Waar een bedrijf als Huawei de P9 promootte met behulp van de beroemde actrice Scarlett Johansson, moeten bijvoorbeeld Xiaomi en OnePlus het vooral van mond op mond reclame op het internet hebben. Dat zorgt er voor dat het soms lastig is om een goed beeld te krijgen van hoe goed bepaalde vlaggenschepen het nou eigenlijk doen, zowel in Nederland als wereldwijd. Gelukkig is er vandaag weer een nieuw rapport verschenen van Strategy Analytics, een onderzoeksbureau dat elk half jaar de best verkochte smartphones op een rijtje zet. In de eerste helft van 2016 was er wereldwijd een duidelijke winnaar.

Galaxy S7 Edge

Verkochte
De Galaxy S7 Edge

Dan hebben we het natuurlijk over de Galaxy S7 Edge, het vlaggenschip dat Samsung fantastische kwartaalcijfers opleverde na een moeizaam jaar. De Samsung Galaxy S7 Edge wist mede dankzij zijn 5.5-inch scherm zijn weg te vinden naar maar liefst 13.3 miljoen consumenten. Vorig jaar kon Samsung de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge niet echt differentiëren door de overeenkomende schermgrootte. Bovendien werd de Galaxy S6 vanaf het begin geteisterd door productieproblemen. Dit jaar verliep de lancering van de Galaxy S7 Edge geheel vlekkeloos en wist de populaire smartphone zelfs de normale Galaxy S7 te verslaan, de 5.1-inch smartphone die op de derde plek staat.

Samsung

Op de tweede plek staat namelijk de goedkope Galaxy J2, met 13 miljoen verkochte exemplaren. De J2 is vooral gericht op snelgroeiende doch arme markten zoals India, waar de low-end smartphone een groot succes is. Daarmee bestaat de gehele top drie dus uit Samsung smartphones, wat opnieuw bewijst dat het Koreaanse bedrijf het afgelopen half jaar uitstekend presteerde. Samsung kan echter niet op zijn lauweren rusten, want de Huawei P9, Vivo X7 en de Oppo R9 hijgen in de nek van de tech gigant.

Apple incasseert klap

Het aantal verscheepte Android smartphones is vergeleken met het eerste half jaar van 2015 met maar liefst 5 procent gestegen. Het totale aantal verscheepte Android smartphones in de eerste helft van dit jaar kwam neer op 577.3 miljoen exemplaren. Apple heeft daarentegen een grote klap moeten incasseren. Het aantal verscheepte iPhone’s is met 16% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf wist 91.6 miljoen exemplaren te verschepen.

Bron: Strategy Analytics

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters