Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones voor onder de kerstboom

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat het tijd is om eens een kijkje te nemen naar de beste smartphones voor onder de kerstboom. De beste budgetsmartphones, in de meeste gevallen. In dit artikel pikken we de vijf beste budgetsmartphones uit onze Telekoopwijzer.

Beste budgetsmartphones

Een goede smartphone hoeft tegenwoordig helemaal niet meer veel te kosten. Vanaf ongeveer €150 heb je een prima toestel in handen en als het echt moet dan kun je zelfs voor minder dan honderd euro uit de voeten. Budgetsmartphones hebben niet de beste camera, het meest flitsende ontwerp of de snelste processor, maar voldoen wel prima voor alle dagelijkse taken van een smartphone. Appen, bellen, mailen, je agenda bijhouden, browsen; het is allemaal geen enkel probleem. In de Telekoopwijzer selecteren we voor ieder budget een of meerdere geschikte toestellen en dat hebben we ook in de categorie van de goedkope toestellen gedaan.

Lenovo K5De goedkoopste smartphone die de moeite waard is op dit moment, is de Wiko Lenny 3. Voor €89 biedt die telefoon een aardig metalen ontwerp en voldoende specificaties om alles te doen wat je met een smartphone wilt. Het gaat allemaal niet razendsnel en de camera is bijvoorbeeld zeker niet de beste. Maar als je niet zoveel budget hebt en wel met een smartphone aan de slag wilt moet je hier zijn. Als je een toestel wilt dat ook nog een beetje snel werkt en een aardige camera heeft, dan moet je bij de Lenovo K5 zijn. Die is, inclusief €30 cashback (geldig tot 8 januari 2017), verkrijgbaar voor iets meer dan €140. Voor dat geld scoort deze Lenovo bijzonder goed. De telefoon heeft een metalen body, een 5-inch HD-scherm, een achtkernige Snapdragon 415-processor en 2GB werkgeheugen. Zoals het een Chinese smartphone betaamt kan hij met twee simkaarten overweg en de 13-megapixelcamera is voor deze prijsklasse helemaal niet verkeerd.

Een goede smartphone hoeft tegenwoordig helemaal niet meer veel te kosten

Een andere aanrader, eveneens uit de stal van Lenovo, is de Motorola Moto G4, die dankzij een cashback-actie (ook geldig tot 8 januari 2017) nog maar €185 kost. Een groot voordeel van de telefoon is de schone Androidsoftware, die momenteel een update naar Android Nougat ondergaat. Ook het 5,5-inch full HD-display is fijn. Verder is het een vrij doorsnee budgettelefoon met een Snapdragon 617-processor, 2GB werkgeheugen en een 13-megapixelcamera. Nog een stapje hoger vind je de Honor 5C: die gaat voor ongeveer €190 over de toonbank. Daarvoor krijg je een smartphone met een mooie metalen body, een best goede 13-megapixelcamera, een full HD-scherm en een snelle octacoreprocessor.

Huawei P9 Lite koopwijzer Huawei P9 Lite kopen Android 7.0 NougatVoor de nummer vijf van deze lijst moeten we een uitstapje maken naar de categorie van de midrange smartphones. Daar komen we voor ongeveer €260 de Huawei P9 Lite tegen. Nog steeds een goede keuze voor een budgetprijs, alleen dan net een stapje hoger in de voedselketen. De P9 Lite heeft veel gelijkenissen met de Honor 5C, maar heeft een paar duidelijke voordelen. Zo heeft Huawei een update naar Android 7.0 Nougat met de Emotion UI 5.0 voor dit toestel aangekondigd en is het ontwerp een stuk strakker dan dat van de Honor 5C. Ook is de P9 Lite uitgerust met een vingerafdrukscanner voor eenvoudige beveiliging en heeft hij 3GB werkgeheugen in plaats van 2GB. Of dat de meerprijs van €60 waard is zul je uiteindelijk zelf moeten beslissen, maar in ieder geval biedt ook de P9 Lite veel waar voor zijn geld.

Telekoopwijzer

Natuurlijk bespreken we in onze Telekoopwijzer meer dan alleen de beste budgetsmartphones. Bij de midrange smartphones stelen bijvoorbeeld toestellen als de Google Nexus 5X en Honor 8 de show. Bij de high-end smartphones gooien toestellen als de LG G5, Samsung Galaxy S7 en Apple iPhone 7 Plus hoge ogen. Tot slot hebben we nog de categorie van de verwachte smartphones, waar we toestellen die op dit moment nog niet uitgebracht zijn bespreken. De volledige Telekoopwijzer van oktober 2016 kun je via de link hieronder lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via