Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van dit najaar

De maand oktober is net aangebroken. Dat betekent niet alleen dat het weer slechter wordt, je nu eindelijk weer pepernoten kan eten zonder gewetensproblemen en er weer herfstbok in de schappen ligt. Het betekent ook dat het weer tijd is voor een nieuwe Telekoopwijzer van All About Phones. In dit artikel pikken we de vijf beste budgetsmartphones uit de lijst.

Beste budgetsmartphones

Een goede smartphone hoeft tegenwoordig helemaal niet meer veel te kosten. Vanaf ongeveer €150 heb je een prima toestel in handen en als het echt moet dan kun je zelfs voor minder dan honderd euro uit de voeten. Budgetsmartphones hebben niet de beste camera, het meest flitsende ontwerp of de snelste processor, maar voldoen wel prima voor alle dagelijkse taken van een smartphone. Appen, bellen, mailen, je agenda bijhouden, browsen; het is allemaal geen enkel probleem. In de Telekoopwijzer selecteren we voor ieder budget een of meerdere geschikte toestellen en dat hebben we ook in de categorie van de goedkope toestellen gedaan.

Honor 5C design
De Honor 5C is een van de beste budgetsmartphones van dit moment

De goedkoopste smartphone die de moeite waard is op dit moment, is de Microsoft Lumia 550 van €90. Een eenvoudig maar goed toestel dat dankzij Windows Phone prettig in gebruik is maar wel wat weinig apps tot zijn beschikking heeft. Is toegang tot veel apps een must, dan kun je terecht bij de Motorola Moto E 2015. Die draait op Android, waardoor je via de Play Store toegang hebt tot een gigantische voorraad aan applicaties. Het nadeel is dat de telefoon, die met €95 net iets duurder is, minder snel en vloeiend werkt en het bovendien tegen de Lumia 550 moet afleggen qua scherm en camera.

Een goede smartphone hoeft tegenwoordig helemaal niet meer veel te kosten

Ben je op zoek naar een echt goede smartphone voor weinig, dan moet je bij de Wileyfox Spark + zijn. Die kost €150 en vormt tegenover de Moto E en Lumia 550 een flinke upgrade qua schermkwaliteit, prestaties en camerakwaliteit. Bovendien is de software waar het toestel op draait – het op Android gebaseerde CyanogenOS – erg prettig en uitgebreid. Nog een stapje hoger vind je de Honor 5C: die gaat voor ongeveer €190 over de toonbank. Daarvoor krijg je een smartphone met een mooie metalen body, een best goede 13-megapixelcamera, een full HD-scherm en een snelle octacoreprocessor. De vijfde en laatste budgetsmartphone die wij dit najaar aanraden is de Lenovo Moto G4, die met zijn €225 in onze koopwijzer trouwens net in de midrange-categorie valt. Die wint het vooral van de Honor 5C met zijn schone Androidsoftware en grotere 5,5-inch scherm. Hoewel je dat laatste natuurlijk als voor- of nadeel kunt zien.

Telekoopwijzer

Natuurlijk bespreken we in onze Telekoopwijzer meer dan alleen budgetsmartphones. Bij de midrange smartphones stelen bijvoorbeeld toestellen als de Google Nexus 5X en Honor 8 de show. Bij de high-end smartphones zijn de Sony Xperia X Compact en Apple’s nieuwe iPhone duo deze maand binnengekomen. Tot slot hebben we nog de categorie van de verwachte smartphones, waar we toestellen die op dit moment nog niet uitgebracht zijn bespreken. De volledige Telekoopwijzer van oktober 2016 kun je via de link hieronder lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via