Dit zijn de beste budgetsmartphones van deze winter

Een nieuwe maand betekent zoals altijd een nieuwe Telekoopwijzer van All About Phones. Hoewel de markt een beetje rustig is in aanloop naar alle releases na het Mobile World Congress, hebben we natuurlijk gewoon weer een nieuwe lijst met beste smartphones voor je samengesteld. In dit artikel pikken we de beste budgetsmartphones uit onze Telekoopwijzer.

Beste budgetsmartphones

Een goede smartphone hoeft tegenwoordig helemaal niet meer veel te kosten. Vanaf ongeveer €150 heb je een prima toestel in handen en als het echt moet dan kun je zelfs voor minder dan honderd euro uit de voeten. Budgetsmartphones hebben niet de beste camera, het meest flitsende ontwerp of de snelste processor, maar voldoen wel prima voor alle dagelijkse taken van een smartphone. Appen, bellen, mailen, je agenda bijhouden, browsen; het is allemaal geen enkel probleem. In de Telekoopwijzer selecteren we voor ieder budget een of meerdere geschikte toestellen en dat hebben we ook in de categorie van de goedkope toestellen gedaan.

Motorola Moto G4 koopwijzerDe goedkoopste smartphone die de moeite waard is op dit moment, is de Wiko Lenny 3. Voor ongeveer €95 biedt die telefoon een aardig metalen ontwerp en voldoende specificaties om alles te doen wat je met een smartphone wilt. Het gaat allemaal niet razendsnel, de camera is niet de beste en 4G ontbreekt op het toestel. Maar als je niet zoveel budget hebt en wel met een smartphone aan de slag wilt moet je hier zijn. Je kunt er gewoon mee appen, Snapchatten en internetten en daar gaat het uiteindelijk om. Net een stapje hoger in de markt staat de Wileyfox Spark+ voor €130. Daarvoor krijg je wel 4G-ondersteuning, een snellere chipset, een betere camera en een recente en schone versie van Android.

Je kunt er gewoon mee appen, Snapchatten en internetten en daar gaat het uiteindelijk om

Een andere aanrader, eveneens uit de stal van Lenovo, is de Motorola Moto G4, die voor €190 over de toonbank gaat. Ook deze smartphone heeft een schone en recente variant van Android, maar dan gekoppeld aan  een Snapdragon 617-processor, 2GB werkgeheugen en een 13-megapixelcamera. Het scherm is 5,5 inch groot en heeft een full HD-resolutie. Nog een stapje hoger vind je de Honor 7 Lite; een variant op de Honor 5C met vingerafdrukscanner. Die gaat voor ongeveer €200 over de toonbank. Daarvoor krijg je een smartphone met een mooie metalen body, een best goede 13-megapixelcamera, een full HD-scherm en een snelle octacoreprocessor.

Tot slot blikken we nog even vooruit op de toekomst met de Nokia 6. Die komt deze maand terug in de pre-ordercategorie van de Telekoopwijzer en zal in het tweede kwartaal van 2017 op de markt komen. De Nokia 6 gaat zo’n €250 kosten, maar heeft toch de nodige high-end trekjes. Een soort budget plus-telefoon dus. De Nokia 6 is voorzien van een erg goed afgewerkte aluminium unibody, een schone build van Android 7.1 Nougat en een 16-megapixelcamera.

Telekoopwijzer

Natuurlijk bespreken we in onze Telekoopwijzer meer dan alleen de beste budgetsmartphones. Bij de midrange smartphones kwam deze maand de LG G5 SE nieuw binnen. Bij de high-end smartphones is de OnePlus 3T een van de beste deals van het moment. De volledige Telekoopwijzer van maart 2017 kun je via de link hieronder lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters