Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar

Zoals elke maand hebben we onze Telekoopwijzer weer van een update voorzien. En zoals elke maand lichten we vijf van de toestellen die het tot de lijst hebben geschopt voor je uit in een kort maar krachtig artikel. Deze maand: de beste budgetsmartphones van dit voorjaar. Enjoy!

De Nokia 6 2017, een ware allemansvriend

Naast de budgetcategorie waaruit we in dit artikel de meest interessante smartphones bespreken, zijn er ook nog de midrange en high-end categorie. Bovendien bespreken we in de Telekoopwijzer de beste verwachte smartphones. Check dus zeker even de volledige koopwijzer voor een compleet lijstje interessante smartphones.

Beste budgetsmartphones

We trappen meteen maar af met dé allround budgettopper van dit moment: de Nokia 6 2017. De eerste smartphone van het vernieuwde Nokia is tegenwoordig in de uitverkoop voor maar €150 en biedt heel erg veel waar voor zijn geld. Denk aan schone Androidsoftware, een 5,5-inch full HD-scherm, 3GB werkgeheugen en een best aardige 16-megapixelcamera. En niet te vergeten stereospeakers die verwerkt zitten in een knap metalen frame. Een ware allemansvriend.

Wiko View beste budgetsmartphones telekoopwijzer

Wie nog minder wil uitgeven heeft twee andere goede opties: de Xiaomi Redmi Note 5A en Wiko View. Voor respectievelijk €99 en €135 bieden deze toestellen een basale smartphone-ervaring. Je kunt er alles mee wat je van een smartphone verwacht en de prestaties zijn voldoende om niet al te gefrustreerd te raken. De Wiko heeft drie voordelen tegenover de goedkopere Xiaomi: een lang 5,7-inch scherm met relatief kleine randen, extra werkgeheugen en een vingerafdrukscanner. Of dat bij elkaar €35 waard is mag je zelf bedenken.

Moois uit China

Wie wat meer te besteden heeft dan €150 en een wat luxere ervaring wil, kan prima bij de Chinezen terecht. Allereerst bij de Xiaomi Mi A1; een van onze favoriete budgetsmartphones van het afgelopen half jaar. Die kost, afhankelijk van de versie, €190 tot €210 in Nederland en zelfs nog een paar tientjes minder als je ‘m uit China haalt. Voor dat geld krijg je een rappe Android One-smartphone met een dubbele camera, goede batterij en net 5,5-inch scherm.

Xiaomi Mi A1 review Android Oreo

Is dat nog niet genoeg, dan moet je bij de Huawei Mate 10 Lite zijn. Die scoort wat beter met zijn camerakwaliteit, heeft gezichtsherkenning en is voorzien van lang 5,9-inch scherm met kleine randen. Daar hangt wel een prijskaartje aan van €50 en duidelijk minder goede software. Voor die €250 heb je dus wel een wat modernere smartphone die mooiere plaatjes schiet.

Bekijk onze volledige Telekoopwijzer

Is de Mate 10 Lite nog wat te simpel voor je? Bekijk dan zeker even onze volledige Telekoopwijzer voor alle aanraders van deze maand.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters