Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment

Sinds vandaag zijn de scholen in regio Noord weer begonnen, net als de meeste hogescholen en universiteiten. De zomervakantie is dus officieel voorbij. Tijd voor een nieuwe smartphone om het school- of studiejaar goed te beginnen. Het liefst eentje die niet teveel kost, want waarschijnlijk hebben jij of je ouders al veel teveel uitgegeven aan de vakantie. In dit artikel bespreken we de beste budget smartphones van het moment, met een paar uitschieters naar boven voor wie nog een wat ruimer budget over heeft.

Zoals elke maand hebben we onze Telekoopwijzer weer van een update voorzien. Daarin bespreken we in vier categorieeën de beste smartphones van het moment. Naast de budget categorie waaruit we in dit artikel de meest interessante smartphones bespreken, zijn er ook nog de midrange en high-end categorie. Bovendien bespreken we in de Telekoopwijzer de beste verwachte smartphones; een categorie die deze maand extra interessant is. De IFA 2017 is namelijk net afgelopen en daar zijn allerlei interessante smartphones aangekondigd.

Beste budget smartphones

Als je deze weer terug naar school gaat en een nieuwe smartphone wilt, ben je ongetwijfeld op zoek naar een goed toestel dat niet al te duur is.  Tussen de €100 en €200 zijn op het moment drie erg interessante toestellen te vinden: de Wileyfox Swift 2, Motorola Moto E4 Plus en Motorola Moto G5. Allemaal blinken ze uit met fijne software en een vingerafdrukscanner, zodat je ze makkelijk kunt beveiligen.

De budgetkoning van het moment is de Motorola Moto G5

De Wileyfox Swift 2 is met krap €150 de goedkoopste van de drie. Dat merk je vooral terug in het scherm van de smartphone, dat niet zo goed is. Maar los daarvan presteert hij eigenlijk op alle vlakken goed. De Motorola Moto E4 Plus is wat trager dan de andere toestellen, maar heeft wel een lekker groot 5,5-inch scherm. Daarnaast heeft hij een gigantische batterij, die ervoor zorgt dat je de hele dag lekker kunt appen, snappen en gamen.

Smartphones op het schoolplein

De budgetkoning van dit moment is de Motorola Moto G5, die €180 kost. Voordelen van het toestel zijn onder andere zijn snelle processor, zijn grote werkgeheugen van 3GB en zijn verwisselbare accu. De Moto G5 is niet moeders mooiste, maar de metalen behuizing zorgt er wel voor dat hij stevig aanvoelt.

Voor wie iets meer te besteden heeft

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je wat meer te besteden hebt en niet met een goedkoop model aan wilt komen op het schoolplein. In dat geval zijn de Apple iPhone SE en Samsung Galaxy A5 2017 goede opties. Beide toestellen kosten €330 en zijn daarmee nog best betaalbaar, maar wel een stuk hipper dan de bovengenoemde toestellen.

De iPhone SE heeft een goede camera en snelle software, maar je moet wel met het kleine 4-inch scherm kunnen leven. Hoewel je dat natuurlijk ook als een voordeel kunt zien. De Samsung Galaxy A5 2017 is waterdicht, heeft een goede camera en een mooi super amoledscherm. Echte nadelen heeft ‘ie niet en zo heb je voor €330 een erg goed allround model te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters