Dit zijn de vijf beste high-end-smartphones van dit najaar

Sinterklaas is in het land en de feestdagen komen er weer aan. Tijd voor een nieuwe smartphone onder de kerstboom, misschien wel. Om je te helpen kiezen welk toestel je op je verlanglijstje moet zetten of welke smartphone je voor een van je familieleden moet kopen zetten we in onze nieuwe Telekoopwijzer weer de beste smartphones op een rijtje. In dit artikel pikken we de vijf beste high-end-smartphones uit de lijst.

Beste high-end-smartphones

Het topsegment in de smartphonemarkt begint bij €400 en loopt tot ver daarboven. Dat is veel geld, maar daarvoor krijg je over het algemeen wel een erg goede telefoon. Afhankelijk van de fabrikant betaal je voor het huidige vlaggenschip tussen de pak ‘m beet €450 en €800. Dan heb je een telefoon te pakken die goed afgewerkt is, supersnel presteert en vaak een uitmuntende camera heeft. Goede schermen, slimme software en vingerafdrukscanners zijn inmiddels ook de basis in deze klasse. En als je een beetje geluk hebt dan heeft een high-end-smartphone nog een aantal leuke extra’s zoals een waterdichte behuizing of een deels modulaire opbouw.

 

Apple iPhone 7 Plus designDé beste high-endsmartphone aanwijzen kan eigenlijk niet. Het hangt er simpelweg teveel vanaf wat je persoonlijke voorkeuren zijn welke telefoon voor jou het beste is. Maar het is wel duidelijk dat er een viertal smartphones is dat in ieder geval erg goed scoort. Dan hebben we het over de Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Alle vier telefoons met een premium en waterdicht ontwerp, bijzonder goede camera’s, snelle processoren en mooie schermen. De keuze die je hier moet maken is vooral of je Android of iOS op je toestel wilt hebben.

Als je een wat goedkoper toestel wilt is de LG G5 de moeite waard om eens te bekijken. Die is met zijn wat minder flitsende ontwerp, fletsere scherm en iets minder fijne software misschien net niet zo goed als de hierboven genoemde toestellen, maar daar bespaar je wel flink mee. De telefoon kost nog geen €450 en is daarmee ruim €100 goedkoper dan de Galaxy S7. Bovendien heeft LG een aantal innovatieve features toegevoegd. Zo is het ontwerp van de G5 deels modulair en heeft LG naast de prima 16-megapixelcamera nog een tweede 8-megapixelcamera met een groothoeklens gelegd. Slim!

Telekoopwijzer

Natuurlijk bespreken we in onze Telekoopwijzer meer dan alleen de beste high-end-smartphones. Bij de budget smartphones kijken we wat je voor minder dan €200 kunt krijgen en in de categorie van de midrange smartphones zetten we de beste toestellen tussen €200 en €400 op een rijtje. Tot slot hebben we nog de categorie van de verwachte smartphones, waar we toestellen die op dit moment nog niet uitgebracht zijn bespreken. De volledige Telekoopwijzer van december 2016 kun je via de link hieronder lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ger -

  Waar is de Mate 9 in de lijst? Ik heb de Galaxy S7 Edge gebruikt en zo geweldig was die niet imo. Slechte speakers, bloatware en weer/nog steeds vertragingen bij het openen van apps en widgets na een tijdje. Bij de Mate 9 heb ik dat tot nu allemaal niet.

  1. Toussaint -

   Ik vind dat ze ook 5 verschillende toestellen hadden moeten selecteren. Niet 2x iPhone 7 en 2x Galaxy S7, Daar hadden best 2 andere toestellen voor in de plaats gekund want de prestatieverschillen zijn nagenoeg gelijk.

  2. Dominick Viëtor -

   De Mate 9 is een uitstekend toestel, maar voor onze koopwijzer nemen we de prijs-kwaliteitverhouding als leidraad en hij is net wat te duur om in aanmerking te komen nog (je zou kunnen zeggen dat dat ook voor de iPhone geldt, maar die is met iOS wezenlijk anders dan alle Androidtelefoons en verdient daarom ondanks zijn hoge prijs wel een plaats). Het zou goed kunnen dat dat gaat veranderen als de prijs wat omlaag gaat. Het komt nu inderdaad voor dit artikel wat ongelukkig uit met 2x iPhone en 2x S7, maar aangezien het artikel bedoeld is als uittreksel van de koopwijzer hebben we besloten er geen nieuwe toestellen bij te betrekken.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters