Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar

Het Mobile World Congress zit erop en de eerste nieuwe smartphones zijn op de markt. Tijd om de balans op te maken. Welke toestellen zijn wel de moeite waard, en in welke gevallen kun je nog beter terecht bij een wat ouder en goedkoper model? Kortom; wat zijn de beste high-endsmartphones van het moment als je de prijs-kwaliteitverhouding in acht neemt? In dit artikel pikken we de beste high-endsmartphones uit de Telekoopwijzer om die vraag te beantwoorden.

Beste high-endsmartphones

Het topsegment in de smartphonemarkt begint bij €400 en loopt tot ver daarboven. Dat is veel geld, maar daarvoor krijg je over het algemeen wel een erg goede telefoon. Er zijn verschillen in schermformaat, design en extra functies. Van een ding kun je echter zeker zijn: als je in deze klasse een smartphone koopt krijg je een snelle en mooie telefoon die op z’n minst over een ruim voldoende scherm en camera beschikt.

Dé beste high-end smartphone aanwijzen kan eigenlijk niet. Het hangt er simpelweg teveel vanaf wat je persoonlijke voorkeuren zijn welke telefoon voor jou het beste is. Daar komt nog eens bij dat de meeste modellen uit 2018 een stuk duurder zijn dan hun voorgangers en geen radicale verbeteringen ondergaan hebben. Die zijn dus lang niet altijd de moeite waard als je ook een beetje op het geld wilt letten.

Daarmee heeft hij een sweet spot te pakken qua prijs-kwaliteitverhouding

De relatief saaie Samsung Galaxy S9 is daar een goed voorbeeld voor. Die kost €800 en biedt zo weinig extra’s tegenover zijn voorganger dat we je op dit moment eerder de €550 kostende Samsung Galaxy S8 zouden aanraden. Die heeft óók een snelle chipset, óók een mooi randloos scherm en óók een erg goede camera. Alleen hij kan geen super slow-motion filmen en scoort qua camera en snelheid net wat minder dan de S9. Natuurlijk zijn er nog wat meer verschillen, maar die zijn in onze ogen geen €250 waard.

Samsung Galaxy S8 design

Een uitzondering op de regel is de Huawei P20. Die is net uitgebracht en gaat voor €650 over de toonbank. Daarmee heeft hij een sweet spot te pakken qua prijs-kwaliteitverhouding. Hij heeft wel een modern ontwerp, gezichtsherkenning, een verbeterde camera en een chipset anno 2018. Alle basics van een moderne high-endsmartphone zijn dus gedekt, maar dan wel voor €150 tot €250 minder dan zijn meeste concurrenten. Daar lever je volledige waterdichtheid, draadloos laden en een audiojack voor in. Of dat de moeite waard is, is uiteindelijk aan jou.

Een relatief lage prijs van €500, schone Androidsoftware, razendsnelle prestaties en geweldige gezichtsherkenning

Wie opzoek is naar een echt goede prijs-kwaliteitverhouding kan prima nog onder de €550 van de Galaxy S8 terecht. Voor €480 krijg je bijvoorbeeld al een HTC U11. Een smartphone die geen kleine schermranden heeft, maar verder eigenlijk alle kwaliteiten van een high-endsmartphone goed onder de knie heeft. Op cameragebied scoort de U11 zelfs duidelijk bovengemiddeld. Eigenlijk schiet de 12-megapixelcamera in bijna alle omstandigheden probleemloos mooie plaatjes en dat is natuurlijk fijn.

HTC U11 review design

Tot slot nog even twee van de usual suspects: de OnePlus 5T en de Apple iPhone 8. Die eerste is vooral een aanrader door zijn relatief lage prijs van €500, schone Androidsoftware, razendsnelle prestaties en geweldige gezichtsherkenning. De tweede is op dit moment de beste iPhone qua prijs-kwaliteitverhouding. Hij kost €725 en hoewel dat zeker niet weinig is, is het voor een recente iPhone relatief goed te doen. Daarvoor krijg je gewoon een geweldige camera, krachtige chipset en fijne software. Je moet het alleen wel doen zonder de flexibiliteit van een tweede zoomlens en met relatief grote schermranden.

Telekoopwijzer

Natuurlijk bespreken we in onze Telekoopwijzer meer dan alleen de beste high-end-smartphones. Bij de budget smartphones kijken we wat je voor minder dan €200 kunt krijgen en in de categorie van de midrange smartphones zetten we de beste toestellen tussen €200 en €400 op een rijtje. Tot slot hebben we nog de categorie van de verwachte smartphones, waar we toestellen die op dit moment nog niet uitgebracht zijn bespreken. De volledige Telekoopwijzer van april 2018 kun je via de link hieronder lezen.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters