Dit zijn de vijf beste high-end smartphones van deze lente

Het jaar 2017 is inmiddels stevig op weg en dat betekent dat de meeste nieuwe high-end smartphones verkrijgbaar zijn. Tijd om eens de beste high-end smartphones op een rijtje te zetten. In dit artikel pikken we de vijf beste toestellen uit de Telekoopwijzer.

Beste high-end smartphones

Het topsegment in de smartphonemarkt begint bij €400 en loopt tot ver daarboven. Dat is veel geld, maar daarvoor krijg je over het algemeen wel een erg goede telefoon. Afhankelijk van de fabrikant betaal je voor het huidige vlaggenschip tussen de pak ‘m beet €450 en €800. Dan heb je wel een dijk van een telefoon met een goede basis. Er zijn verschillen in schermformaat, design en extra functies. Maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze snel zijn, een mooi scherm hebben en over een goede camera beschikken.

Samsung Galaxy S8 mainDé beste high-end smartphone aanwijzen kan eigenlijk niet. Het hangt er simpelweg teveel vanaf wat je persoonlijke voorkeuren zijn welke telefoon voor jou het beste is. Maar de Samsung Galaxy S8 komt er wel erg dicht in de buurt. Als wij op dit moment een nieuw toestel moesten aanschaffen zou dat ‘m zijn.

Een ander erg goed toestel is de Apple iPhone 7, die natuurlijk meer geschikt is voor de iOS-fans onder ons. Wil je iets dat er een beetje tussenin zit, dan kun je bij de Huawei P10 terecht. Die heeft qua ontwerp en software wel wat van de iPhone weg, maar dan wel met de uitgebreide mogelijkheden van Android. Een ander voordeel aan de P10 is dat hij de kracht en kwaliteit van een hedendaags vlaggenschip biedt voor relatief weinig geld.

Dé beste high-end smartphone aanwijzen kan eigenlijk niet

 

Wie een nog goedkoper toestel wil moet bij de Samsung Galaxy S7 of Motorola Moto Z zijn. Beiden topsmartphones van vorig jaar. Ze hebben niet zo’n flitsend ontwerp als bijvoorbeeld de Galaxy S8 en kunnen ook niet tippen aan de pure processorkracht van de nieuwe toestellen. Maar ze hebben nog altijd een mooi scherm, een goede camera en een luxe uitstraling. De prijzen die rond de €450 liggen betekenen dat je met deze toestellen zo twee- tot driehonderd euro bespaart en dat is natuurlijk fijn.

Telekoopwijzer

Natuurlijk bespreken we in onze Telekoopwijzer meer dan alleen de beste high-end-smartphones. Bij de budget smartphones kijken we wat je voor minder dan €200 kunt krijgen en in de categorie van de midrange smartphones zetten we de beste toestellen tussen €200 en €400 op een rijtje. Tot slot hebben we nog de categorie van de verwachte smartphones, waar we toestellen die op dit moment nog niet uitgebracht zijn bespreken. De volledige Telekoopwijzer van mei 2017 kun je via de link hieronder lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ger -

  Waar is de Mate 9 in de lijst? Ik heb de Galaxy S7 Edge gebruikt en zo geweldig was die niet imo. Slechte speakers, bloatware en weer/nog steeds vertragingen bij het openen van apps en widgets na een tijdje. Bij de Mate 9 heb ik dat tot nu allemaal niet.

  1. Toussaint -

   Ik vind dat ze ook 5 verschillende toestellen hadden moeten selecteren. Niet 2x iPhone 7 en 2x Galaxy S7, Daar hadden best 2 andere toestellen voor in de plaats gekund want de prestatieverschillen zijn nagenoeg gelijk.

   1. Erik -

    Ben ik helemaal mee eens, maar daar luistert men niet naar!
    Men wordt betaald om Samsung te promoten tot beste smartphone!
    Terwijl dat inwerkelijkheid niet altijd zo is.

  2. Dominick Viëtor -

   De Mate 9 is een uitstekend toestel, maar voor onze koopwijzer nemen we de prijs-kwaliteitverhouding als leidraad en hij is net wat te duur om in aanmerking te komen nog (je zou kunnen zeggen dat dat ook voor de iPhone geldt, maar die is met iOS wezenlijk anders dan alle Androidtelefoons en verdient daarom ondanks zijn hoge prijs wel een plaats). Het zou goed kunnen dat dat gaat veranderen als de prijs wat omlaag gaat. Het komt nu inderdaad voor dit artikel wat ongelukkig uit met 2x iPhone en 2x S7, maar aangezien het artikel bedoeld is als uittreksel van de koopwijzer hebben we besloten er geen nieuwe toestellen bij te betrekken.

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters