Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer

De zomer is helemaal losgebarsten. Tijd voor BBQ, dagjes strand, festivals of vakantie. Of misschien wel tijd om je vakantiegeld stuk te slaan op een mooie nieuwe high-end smartphone. Die keuze laten we aan jou, maar mocht je voor het laatste gaan dan zullen we je in dit artikel een beetje helpen met de beste high-endsmartphones van dit moment.

Telekoopwijzer

In de Telekoopwijzer beantwoorden we elke maand de vraag wat de beste smartphones van het moment zijn. Dat doen we in drie categorieën: budget, midrange en high-end. Het topsegment in de smartphonemarkt begint bij €400 en loopt tot ver daarboven. Dat is veel geld, maar daarvoor krijg je over het algemeen wel een erg goede telefoon. Er zijn verschillen in schermformaat, design en extra functies. Van een ding kun je echter zeker zijn: als je in deze klasse een smartphone koopt krijg je een snelle en mooie telefoon die op z’n minst over een ruim voldoende scherm en camera beschikt.

Dé beste high-end smartphone aanwijzen kan eigenlijk niet. Het hangt er simpelweg teveel vanaf wat je persoonlijke voorkeuren zijn welke telefoon voor jou het beste is. Maar we kunnen wel een aantal toestellen aanraden die erg de moeite waard zijn.

Nieuwe toppers

Hoewel de high-end markt in 2018 wat traag op gang kwam door hoge prijzen en niet zo heel veel vernieuwing, staat de Telekoopwijzer nu toch vol met nieuwe toppers. De belangrijkste daarvan is misschien wel de OnePlus 6; een smartphone waarmee OnePlus precies de juiste snaar raakt. Een goede allrounder die voor zijn prijs van €520 erg veel te bieden heeft.

OnePlus 6 review design

Een van de nadelen van het toestel is dat hij niet volledig waterdicht is en een wat lage schermresolutie heeft. Als je die twee punten wilt oplossen moet je bij de Samsung Galaxy S9 zijn. Dan krijg je ook nog eens een betere camera. Bovendien is de prijs inmiddels gezakt tot net iets onder de 600 euro, dus ga je er ook niet meer failliet aan. Een toppertje dus.

De Honor 10 is de goedkoopste smartphone met high-end prestaties

Dan nog even drie andere goede toestellen: de Honor 10, de Sony Xperia XZ2 Compact en de iPhone 8. Allemaal hebben ze een erg duidelijke reden om te kopen. De Honor 10 is met zijn €390 de goedkoopste smartphone met high-end prestaties, de Sony Xperia XZ2 Compact is de beste kleine smartphone en de iPhone 8 is de iPhone met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Alledrie zeker de moeite waard.

Sony Xperia XZ2 Compact preview

Goedkopere smartphones

Mooi natuurlijk, high-end prestaties voor drie tot zeshonderd euro, maar het blijft veel geld. Als je niet zoveel te besteden hebt, zijn er gelukkig nog steeds veel goede smartphones.Wat dacht je bijvoorbeeld van de beste budget smartphones? Die en meer bespreken we in onze Telekoopwijzer, die je in het linkje hieronder kunt vinden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters