Beste kwartaal Apple ooit dankzij recordaantal verkochte iPhones

Apple heeft in de afgelopen kwartaal een recordaantal iPhones verkocht. In het eerste kwartaal van het financiële jaar 2015, dat eindigde in december, werden er in totaal 74,5 miljoen iPhones verkocht.

Een record. Het was sowieso een prima kwartaal voor Apple. De omzet lag met 74,6 miljard dollar nog nooit zo hoog en ook maakte Apple nog nooit zo winst. De Amerikaanse fabrikant kon 18 miljard dollar op zijn rekening bijschrijven. In de grafiek onder dit artikel kun je zien hoe dit recordkwartaal zich tot de andere kwartalen van Apple verhoudt.

“We willen al onze klanten bedanken voor een geweldig kwartaal. In dit kwartaal zagen we de vraag naar Apple-producten stijgen tot een recordhoogte”, vertelt Apple-CEO Tim Cook in een persbericht. “Onze omzet groeide met 30 procent ten opzichte van vorig jaar. Om dit te presteren hebben al onze teams simpelweg fenomenaal gepresteerd.”

Apple verkocht ook niet eerder zoveel Macs, maar de tabletverkoop daalde wel. Het afgelopen kwartaal verkocht Apple 21,4 miljoen iPads. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 26 miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

   Als bedrijf, niet gehinderd door principes en idealen, zijn ze de absolute koning. Ik zou Apple zo graag naar meer dan alleen winst willen zien kijken. Maatschappelijk verantwoordelijkheid komt niet voor in het woordenboek van Apple.

   1. DannyD -

    Je gelooft toch niet werkelijk wat ze allemaal op hun website plaatsen he? Als je als bedrijf 40% winstmarge draait op hardware dan wordt er ergens iemand flink genaaid!!

   2. Nathan Klumpenaar -

    Heb je ooit naar spec -> prijs verhouding gekeken??
    Bij Apple betaal je voor optimalisatie, het tekenen vooraf en de naam
    De prijs om een telefoon te maken ligt voor Apple heel laag(Nadat ze getekend hebben) De ontwerp kosten liggen hoger dan de gemiddelde fabrikant, maar weegt niet op tegen specs qua prijs. Of je voor specs & vrijheid of voor Optimalisatie & Apple & smoothness wil gaan is de eindeloze discussie en is je eigen keuze

   3. iRobot -

    je praat over vervlogen tijden. smoothness is allang geen punt van discussie meer. Woeker winsten wel.

   4. Quasimodo -

    Optimalisatie? smoothness? Ik weet niet waar jij de laatste tijd geweest bent maar ik heb niets te klagen over smoothness als het over Android gaat.

    Met de komst van lollipop is ook Android van een JIT compiler naar AOT compiler gegaan over optimalisaties ook niets te klagen.

    Wat blijft is meer hardware voor (veel) minder geld dan bij een Apple device, flexibiliteit en vrijheid. Wat mij betreft bestaat de discussie waar jij het over hebt niet.

    Er zijn nog veel mensen die duur = beter = minder risico, hanteren. (Al valt 1 op de 8 wel mee 😉 )
    Onwetendheid en status zijn Apple's grootste troefkaarten. Voorlopig wordt Apple rijker en dus gevaarlijker want ze kopen alles wat ze willen zonder daarbij innovaties te hoeven doen en maken de concurrentie lam. Het is een horrorscenario dat Apple's aandeel groter wordt want Apple is een monopolist die niemand toestaat grip te krijgen op iOS of OSx. Gelukkig is van elke 8 verkochte smartphones slecht 1 een iPhone.

   5. Nathan Klumpenaar -

    Als ze geen optimalisatie hebben, Hoe kunnen ze dan zware games draaien op die specs?

    Met smoothness zijn de mid-range en hoger van android ondertussen ook goed genoeg ja,

   6. Quasimodo -

    1. waar staat dat "ze" niet aan optimalisatie doen (neem aan dat je Apple bedoelt met "ze" )
    2. apple heeft de snelste SoC's in de business en relatief lage resoluties.

    Zelfs lowend toestellen (< 200) doen het tegenwoordig erg goed: Moto G, Honor 3c, Huawei G620S...etc...

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters