Dit zijn de vijf beste midrange-smartphones van het moment

Gelukkig nieuwjaar! 2017 is nog maar een paar uurtjes jong en dat betekent dat jij waarschijnlijk nog even moet bijkomen van de festiviteiten van gisteren. Maar het betekent ook dat het weer tijd is voor een nieuwe Telekoopwijzer van All About Phones. Neem nog een oliebol en laat je in dit artikel bijpraten over de beste midrange-smartphones uit de lijst.

Beste midrange-smartphones

Het middensegment in de smartphonemarkt loopt van €200 tot €400 en is daarmee meteen de meest diverse prijsklasse in de smartphonemarkt. Rond €200 vind je nog wat eenvoudigere budgettoestellen, terwijl je voor €400 een zo-goed-als-high-endtelefoon kunt krijgen. Voor ieder wat wils dus. Midrange-smartphones zijn regelmatig oudere topmodellen, wat betekent dat ze een interessante prijs-kwaliteitverhouding hebben en vaak met oog voor detail ontworpen zijn. Daarbij zou het zomaar kunnen dat je een toestel tegenkomt dat nog steeds een van de betere schermen, camera’s of ontwerpen op de markt heeft. In de Telekoopwijzer selecteren we voor ieder budget een of meerdere geschikte toestellen en dat hebben we ook in de categorie van de midrangetoestellen gedaan.

De beste middensegmenter op dit moment is wat ons betreft de Honor 8. Die kost net geen €400 en mag er met zijn mooie metaal-glazen ontwerp, Kirin 950-processor en dubbele 12-megapixelcamera zeker zijn. De telefoon heeft ondersteuning voor twee simkaarten en een fraai 5,2-inch full HD display . Een nadeel is de Emotion UI, die erg aanwezig is en geen hoofdmenu heeft. Gelukkig krijgt de Honor 8 binnenkort een update naar Android Nougat met daarbij de Emotion UI 5.0, die al een stuk beter is dan versie vier waar de Honor 8 nu op draait.

De beste middensegmenter op dit moment is de Honor 8

Een andere erg interessante optie is de Lenovo P2. Die blinkt vooral uit in zijn geweldige accuduur. De telefoon kan dankzij zijn 5100mAh-batterij met intensief gebruik makkelijk twee dagen mee en redt het nog veel langer als je hem niet te veel uit je broekzak haalt. Verder heeft de telefoon een mooi 5,5-inch full HD-amoledscherm en heeft hij met zijn Snapdragon 625-processor en 4GB werkgeheugen voldoende power. Alleen over de software zijn we wat minder te spreken. Voor wie liever een klein scherm heeft is er de Sony Xperia X Compact. Die kost vanwege een cashback-actie (geldig tot 5 februari) slechts €330 op het moment en biedt voor dat geld een vrij goede 23-megapixelcamera, Snapdragon 650-processor, 3GB werkgeheugen en fijne Android 7.0 Nougat-software. Het grote voordeel van de telefoon is dat al die features in een kleine behuizing met een 4,6-inch scherm gehesen zijn, waardoor het een van de weinige compacte geavanceerde telefoons is.

De twee laatste interessante middensegmenters op dit moment zijn de Google Nexus 5X en de Huawei P9 Lite. De Nexus 5X valt vooral op door zijn schone Android-software die inmiddels geüpdatet is naar Nougat, terwijl de Huawei P9 Lite het vooral van zijn goede allround pakket moet hebben. De toestellen zijn voor respectievelijk €299 (32GB versie Nexus 5X) en €270 (P9 Lite) erg goede deals.

Telekoopwijzer

Natuurlijk bespreken we in onze Telekoopwijzer meer dan alleen midrange-smartphones. Bij de budget smartphones stelen bijvoorbeeld toestellen als de Honor 5C en Alcatel Pop 4S de show. Bij de high-end smartphones is de OnePlus 3T deze maand binnengekomen; die is nu eindelijk fatsoenlijk verkrijgbaar. Tot slot hebben we nog de categorie van de verwachte smartphones, waar we toestellen die op dit moment nog niet uitgebracht zijn bespreken. De volledige Telekoopwijzer van januari 2017 kun je via de link hieronder lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via