Telekoopwijzer: dit zijn de beste smartphones van maart 2018

Het Mobile World Congress is net voorbij en dat betekent dat er heel veel nieuwe smartphones aan zitten te komen. Wie nog even kan wachten met het kopen van een nieuw toestel, doet er misschien goed aan om dat te doen. Voor wie niet kan wachten hebben we bij WANT dit overzicht met de beste smartphones van maart 2018 samengesteld.

In onze Telekoopwijzer nemen we de beste smartphones van het moment met je door. Zoals elke maand hebben we het artikel weer geüpdatet met een aantal goede nieuwe opties. In dit artikel bespreken we de beste smartphones uit de lijst.

Beste smartphones

Voor betaalbare toestellen moet je natuurlijk in de budgetcategorie van onze koopwijzer zijn. Hét toestel dat er deze maand uitspringt in die categorie is de Motorola Moto G5. Een erg goede allrounder die nog maar €155 kost. Het toestel heeft fijne software, is relatief snel en heeft een mooi 5-inch full HD-scherm. De behuizing is deels van metaal, heeft een vingerafdrukscanner en zelfs een verwisselbare batterij.

Wie iets avontuurlijker is ingesteld en op zoek is naar een midrangetelefoon kan goed bij het Chinese Xiaomi terecht. Bij de Xiaomi Mi A1, om precies te zijn. Dat is een Android One-telefoon, wat wil zeggen dat hij schone Androidsoftware heeft en snel updates krijgt. Ook het ontwerp en de specificaties mogen er zeker zijn voor de €230 die je voor de Mi A1 betaalt. Voor dat geld koop je hem gewoon bij een Nederlandse webwinkel. Importeren uit China is ook een optie, dan is ‘ie zelfs nóg goedkoper.

Honor 9

Ook uit China en ook een goede deal is de Honor 9. Verkrijgbaar vanaf €350 en op de meeste vlakken een high-endsmartphone zoals we die in 2017 – en eigenlijk nog steeds – kenden. Hij is niet waterdicht en heeft geen kleine schermranden, maar hij is wel razendsnel, voorzien van een goede camera en mooi ontworpen. Functioneel doet hij eigenlijk nauwelijks onder voor bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S8. Not bad, voor dat geld.

Nog zo’n betaalbaar toppertje is de Nokia 8. Die is iets duurder, en dat uit zich vooral in de betere software en nog wat snellere gebruikservaring. 4GB werkgeheugen, een achtkernige Snapdragon 835-chipset en zo goed als schone Androidsoftware zorgen ervoor dat de Nokia 8 nog steeds een van de snelste smartphones op de markt is. Daarvoor betaal je €440 en ook hier geldt dat die lage prijs vooral betekent dat je geen hip randloos waterdicht ontwerp krijgt.

Nokia 8 review uitgelicht

Telekoopwijzer

Natuurlijk is de smartphonemarkt een stuk uitgebreider dan de toestellen die we hierboven uitgelicht hebben. In onze net geüpdatete Telekoopwijzer bespreken we nog veel meer smartphones die de moeite waard zijn. Check die dus zeker ook even als je op zoek bent naar de beste smartphones.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters