Beste smartphonecamera ooit? LG onthult camera LG V30

Stukje bij beetje kunnen we een beter beeld krijgen van hoe de LG V30 eruit gaat zien. Naar verluidt krijgt de smartphone een groot randloos scherm met een diameter van 6 inch. Nu heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf ook meer informatie over de camera vrijgegeven.

LG V30 camera: grootste opening

Ten eerste beweert LG dat zijn nieuwe smartphone een camera krijgt met een lensopening van f/1,6. Dat zou de kleinste opening tot nu toe op een smartphonecamera zijn. Daardoor presteert de camera als het goed is een stuk beter in minder goede lichtomstandigheden. Ideaal als je bijvoorbeeld in een donker café een groepsfoto met je vrienden wilt maken.

LG V30 camera

LG V30 camera met groothoeklens en stabilisatie

Ook de andere specificaties zijn niet verkeerd. Zo krijgt de camera laser detection autofocus en zowel optische als elektronische beeldstabilisatie. Ook krijgt de V30, net zoals de G6 en de V20, twee camera’s. Een daarvan zal net als bij de vorige vlaggenschepen een groothoeklens zijn. LG belooft bovendien dat er een stuk minder vervorming aan de rand komt, een flink probleem bij de G6 en V20.

Als laatste zal de cameramodule 30 procent kleiner worden en geen plastic lens krijgen. Om betere resultaten neer te zetten, gebruikt de Zuid-Koreaanse fabrikant bij zijn nieuwste smartphone glas. Het is echter vooral te hopen dat deze camera steviger is dan die van de V20. Het glas dat op de achtercamera zat, bleek namelijk nogal makkelijk te barsten. Daardoor werd het nemen van foto’s onmogelijk.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters