Deze smartphones laden het allersnelst op

De batterijlevensduur blijft nog altijd een groot heikel punt van de smartphone. Helaas lijken smartphonemakers zich meer te richten op de nieuwste features in plaats van te focussen op betere batterijen. Om hiervoor te compenseren worden er allerlei technologieën ontwikkeld om de batterij dan maar sneller op te kunnen opladen. We hebben een lijst opgesteld van welke systemen het snelst zijn en welke toestellen deze standaarden ondersteunen.

OnePlus 3, 3T en 5

Het systeem van OnePlus om bliksemsnel op te laden heet Dash Charge en komt als beste uit de test. Zowel het opladen van een toestel in standby als het opladen terwijl je nog verder werkt gaat sneller dan bij de andere systemen. De standaard biedt een goede balans tussen snelheid en stabiliteit, maar is helaas gepatenteerd en alleen beschikbaar voor OnePlus toestellen. Toestellen welke Dash Charge ondersteunen zijn onder andere de OnePlus 3, 3T en OnePlus 5.

OnePlus 5 Android O

Huawei Mate 9, Mate 10

Huawei lost het batterij probleem op met Huawei Supercharge. Deze standaard scoort de tweede plek bij het standby en in gebruik opladen. Qualcomm Quick Charge 3.0, komt echter wel in de buurt wat betreft het opladen in standby. Vooral in combinatie met de Huawei Mate 9 is Supercharge op zijn best. Dit toestel past namelijk de oplaad-instellingen aan, afhankelijk van de vereisten van de batterij op het moment van opladen. Daarnaast is de telefoon uitgerust met Huawei’s “8-layer thermal mechanics”, wat ervoor zorgt dat er efficiënt wordt opgeladen, zonder dat het toestel te veel warmte afgeeft. Uiteraard zal de aankomende Huawei Mate 10 ook goede oplaad-prestaties leveren met Supercharge.

Huawei Mate 9

LG V30, LG G6, HTC U11

Op de derde plaats vinden we Qualcomm’s Quick Charge 3.0 standaard. Dit is de meest populaire vorm van snel opladen en pakt het net iets anders aan dan Oneplus en Huawei. Door het geavanceerde energiebeheer, de gebruikte chip en speciale algoritmes is het een relatief goedkope oplossing voor smartphonemakers, welke gebruik maken van de Snapdragon chipsets. De technologie zit hem niet zozeer in de oplader, maar is geïncorporeerd in het toestel zelf. Dat betekent dat een Quick Charge 3.0 toestel zelfs sneller oplaadt dan gebruikelijk wanneer je een normale oplader gebruikt. Toestellen welke de Quick Charge 3.0 technologie ondersteunen zijn onder andere de HTC U11, LG G6, LG V30 en de Xiaomi Mix.

LG V30 preview design opladen

Samsung Galaxy S8, S8+, Note 8

Samsung’s Adaptive Fast Charging komt op nummer vier van de lijst. Wanneer je tegelijkertijd je toestel gebruikt is deze standaard opvallend langzamer dan de andere systemen. Het probleem met deze standaard is dat het sinds de lancering niet veel vooruitgang heeft geboekt. Het is wel één van de meer stabiele standaarden en geeft de minste kans op overhitting. Verrassend als je terugdenkt aan de Note 7. Zoals je zou verwachten ondersteunen de Samsung toestellen deze standaard in combinatie met Samsung’s verschillende Fast Charging opladers.

Samsung Galaxy Note 8

Bron: XDA

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters