Dit zijn de acht beste smartphones met een randloos design

Dit jaar lijken alle grote smarpthonemakers te zijn gegaan voor een randloos design. Hoge screen-to-body ratio’s werden gecombineerd met minieme randen en veel toestellen kregen ook een dubbele camera. We hebben de acht beste toestellen voor je verzameld, welke meedoen aan de zogenaamde bezelless trend.

iPhone X

De iPhone X, zoals de iPhone 8 eigenlijk heet, zou de meest spraakmakende en innovatieve iPhone ooit moeten worden. Omdat de smartphone er nog niet daadwerkelijk is, beschikken we ook niet over alle specificaties. In ieder geval zou het met een 5.8 inch OLED display komen en de eerste iPhone zijn met een randloos design. Apple zou het probleem van de vingerafdrukscanner in het scherm voor een volgende keer bewaren en de scanner gewoon nergens plaatsen. In plaats daarvan is gekozen voor een gezichtsherkenningsfeature. Vooral de camera zou spraakmakend zijn en komen met augmented reality mogelijkheden.

Apple iPhone 8

Samsung Galaxy Note 8

Onlangs zagen we Apple’s grootste concurrent met het laatste Samsung vlaggenschiptoestel van dit jaar komen: de Galaxy Note 8. Tot nu toe lijkt de batterij veilig te zijn, maar dat mag ook wel na de rigoureuze testen die de telefoon heeft moeten doorstaan. Het toestel komt met een 6.3 inch display en heeft vooral een bijzondere dubbele camera aan de achterkant. Bij de dual camera setup van de Note 8 zijn beide lenzen namelijk uitgerust met optische beeldstabilisatie. Daarnaast kun je met de camera’s tegelijkertijd ingezoomde en groothoek beelden maken.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy S8 en S8+

De Galaxy S8 en S8+ zijn de kleinere broertjes van de Note 8. Ze kwamen aan het begin van het jaar uit en maakten indruk met hun Infinity Display met een behoorlijk hoge screen-to-body ratio. Hierbij werden de AMOLED schermen mooi afgebogen bij de rand van de toestellen. Bij deze toestellen begonnen gebruikers zich echter ook te realiseren dat het grote scherm ook met een nadeel kwam. De vingerafdrukscanner verdween namelijk naar de achterkant van het toestel naast de camera.

Samsung Galaxy S8

LG V30

De LG V30 is LG’s ultieme antwoord op de randloze trend. Ook deze smartphonemaker had te kampen met de vingerafdrukscanner problemen, maar koos ervoor deze onder de camera aan de achterkant te plaatsen. Dat was al in ieder geval een stap vooruit vergelijken met naast de cameralens. De V30 komt met één 6 inch display, en heeft het tweede scherm van de V-serie vervangen door de zogenaamde virtuele Floating Bar. De dual camera setup is uitgerust met een groothoekcamera en deze heeft ook nog eens de grootste lensopening ooit voor een smartphone camera.

LG V30

LG G6

De LG G6 heeft met 5.7 inch een iets kleiner display dan de LG V30. Verder heeft het wel een beetje de looks van de LG V30, maar het is een meer uitgeklede versie. Het komt met een 13 megapixel dubbele camera aan de achterkant, een waterdichte behuizing en is afgewerkt in hoogwaardig glas en metaal.

LG G6 uitgelicht

LG Q6

Dan hebben we nog een derde toestel van LG. De LG Q6 is het kleinere broertje van de G6, maar is niet zoals zijn grotere broer een vlaggenschip toestel. De Q6 is een midranger, maar komt wel met een paar premium features. Op deze manier kunnen gebruikers op een goedkopere manier kennis maken met de LG toestellen. De handset komt met een 5.5 inch display en kan speciaal voor collages leuke vierkante foto’s schieten met de enkele camera aan de achterkant.

LG Q6

Essential Phone

De Essential Phone is een vooruitstrevende modulaire smartphone van Andy Rubin. Het is een premium toestel met nog dunnere schermranden dan de Samsung Galaxy S8. Omdat Andy Rubin zich ergert aan smartphones die elk jaar alweer verouderd zijn, heeft hij de telefoon zo ontworpen dat het met je mee kan evolueren. De behuizing is gemaakt van titanium, wat één van de sterkste materialen op aarde is. Je krijg geen dus geen krasjes en je toestel gaat een stuk langer mee.

Essential Phone Andy Rubin

Xiaomi Mi Mix (2)

En dan hebben we natuurlijk de Xiaomi Mi Mix, waar het eigenlijk allemaal mee begon. Xiaomi kwam als één van de eersten aan met een randloos design en verraste vriend en vijand met de Mi Mix. Het leek wel alsof de Chinese smartphonemaker gewoon alle technologieën bij elkaar had geharkt en had gestopt in één randloos toestel. Hoewel het toestel al een jaar oud is, doet het nog steeds mee met de top. Daarnaast staat Xiaomi alweer klaar om de Mi Mix 2 te onthullen. Dit doen ze ook lekker een dag voordat Apple zijn onthullingsevenement houdt. Het toestel zou onder andere komen met een 13 megapixel selfiecamera en nog dunnere schermranden.

Xiaomi Mi Mix met randloos ontwerp

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters