Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s

Veel mensen gebruiken standaard hun smartphone als camera en dat is niet zo gek. De apparaatjes zijn dun, passen in je zak en de camera’s waarmee ze komen worden steeds beter en beter.  Uiteraard maak je niet met alle toestellen dezelfde mooie foto’s. Maar met deze vijf toestellen koop je meteen ook de beste smartphone camera in de telefoonwereld.

Apple iPhone X

De iPhone X komt sowieso met de beste camera die we ooit bij een iPhone hebben gezien. Dat geldt voor zowel de voor- als achterkant. Aan de voorkant vinden we natuurlijk de geavanceerde TrueDepth camera, waarmee je gezicht wordt gescand voor de Face ID feature. Behalve scannen maakt hij ook mooie selfies en kun je interessante bokeh foto’s maken. Aan de achterkant vinden we een dubbele camera met 12 megapixel lenzen, waarvan één een telefotolens is. De lensopeningen zijn f/1.8 en f/2.4 en beide lenzen zijn uitgerust met optische beeldstabilisatie. Daarnaast komt de camera met phase detection autofocus.

Apple iPhone X

Samsung Galaxy Note 8

Ook bij concurrent Samsung worden er mooie foto’s gemaakt met de Galaxy Note 8. De dubbele camera aan de achterkant is krachtig en komt ook met een telefoto lens. Het is overigens de eerste Samsung smartphone met een dubbele camera. Net zoals bij de iPhone X hebben we te maken met twee 12 megapixel lenzen. De lensopeningen bij de Note 8 zijn echter f/1.7 en f/2.4. Om ook in het donker mooie foto’s te maken zijn ook hier beide lenzen uitgerust met optische beeldstabilisatie. Ook kun je tegelijkertijd een close-up en een wijd beeld foto maken, om alles optimaal vast te leggen. met de Live Focus feature kun zowel voor als na het nemen van een foto bepalen hoe wazig de achtergrond moet zijn.

Samsung Galaxy Note 8 camera

Google Pixel 2/2 XL

De Google Pixel 2 en 2 XL komen verrassend genoeg beide met een enkele camera, maar weten hiermee behoorlijk mooie foto’s te schieten. De toestellen moeten het misschien niet helemaal van de hardware hebben, maar de indrukwekkende software verwerking zorgt ervoor dat alles er tip top uitzien. Ook hier zien we weer optische beeldstabilisatie, zodat je beverige hand niet al teveel schade aanricht. Vooral als het wat donkerder is, gaan je beelden snel achteruit als je een smartphone camera niet stabiel houdt. De hoofdcamera komt met een 12.2 megapixel lens en aan de voorkant vinden we een 8 megapixel schieter. Wat de autofocus betreft wordt er gebruik gemaakt van phase detection en laser.

Google Pixel 2

Samsung Galaxy S8/S8+

Het Samsung Galaxy S8 duo is ook een mooie optie, als je goede foto’s met je smartphone camera wilt kunnen maken. Ook deze twee zijn uitgerust met een enkele hoofdcamera en bij de Galaxy S8 toestellen is het een snelle 12 megapixel lens. Deze komt met optische beeldstabilisatie en heeft een lensopening van f/1.7. en met de phase detection autofocus maak je scherpe foto’s, waar je trots op mag zijn. Aan voorkant zorgt een 8 megapixel lens voor mooie selfies. Hier zijn de toestellen een stuk vooruit gegaan, vergeleken met hun voorgangers.

Samsung Galaxy S8

LG V30

Als laatste op de lijst van mooie smartphone camera’s hebben we de LG V30. Het toestel is uitgerust met een dubbele camera aan de achterkant, bestaande uit een 16 megapixel en 13 megapixel lens. Bij de hoofdcamera hebben de schieters lensopeningen van f/1.6 en f/1.9 en de tweede lens is een groothoeklens. Laser en phase detection autofocus zorgen voor scherpe foto’s en het toestel lijkt vooral uit te blinken wanneer het licht net iets gedimd is. Aan de voorkant kun je selfies maken met de 5 megapixel camera en ook daar levert het toestel mooie resultaten.

LG V30 preview camera

Camera’s gebruik je niet alleen om foto’s te maken, maar kunnen ook dienen als beveiliging of natuurlijk om mee te Skypen. Sitecom maakt veel van dat soort apparaatjes, maar voor een paar webcams en beveiligingscamera’s is het doek gevallen. De software van deze camera’s werkt vanaf eind januari niet meer.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters