Betaalbare Lenovo Vibe K5 Plus heeft full HD-display

Lenovo brengt met de Vibe K5 Plus een smartphone in India op de markt die omgerekend nog geen 115 euro kost. Voor dit geld heeft de smartphone behoorlijk goede specificaties.

Lenovo Vibe K5 Pro

Je raadt ‘m dus wel: wij zouden het geen ramp vinden als deze smartphone ook naar Nederland komt. Maar zoals je misschien al weet verkoopt Lenovo officieel geen smartphones in Nederland. Dichterbij dan een paar plaatjes van de Vibe K5 Plus zullen we waarschijnlijk dus niet komen.

Specificaties van de Vibe K5 Pro

De specificaties van de smartphone beloven in ieder geval veel goeds. Het scherm van de Vibe K5 Plus heeft een formaat van 5 inch en dit display beschikt over een mooie full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Onder de motorkap bevindt zich een 64 bit-processor van Qualcomm, de Snapdragon 616.

Deze chipset werkt met acht Cortex A53-kernen, waarvan vier er zijn geklokt op 1,7 GHz en vier andere op 1,2 GHz. Ter ondersteuning beschikt de Lenovo Vibe K5 Plus over 2 GB werkgeheugen en heeft de smartphone een uitbreidbaar geheugen van 16 GB. In de telefoon is overigens ruimte voor twee simkaarten.

Op het gebied van camera’s doet de Vibe K5 Plus het zeker niet slecht gezien zijn prijs. De selfiecamera aan de voorkant maakt 5-megapixelfoto’s en aan de achterkant zit een camera die fotos’ schiet in 13 megapixel. De smartphone draait op Android 5.1 Lollipop. In India gaat de smartphone in de verkoop vanaf 23 maart.

Verwisselbare batterij en aluminium achterkant

De batterij heeft met 2750 mAh redelijk veel inhoud, al is het niet heel bijzonder. Deze accu kun je overigens wel uit de smartphone halen: handig met het oog op duurzaamheid. Opvallend is dat de Lenovo Vibe K5 Pro voor een groot deel gemaakt is van aluminium. Voor een prikkie heeft de Indiase consument dus een telefoon die exclusief en luxueus aanvoelt. Lenovo levert de Vibe K5 Pro in het goud, zilver en grijs.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters