Betalen voor inkomende gesprekken mag in de EU

De Europese Commissie heeft goedgekeurd dat telecombedrijven gebruikers van mobiele telefoons laten betalen voor inkomende gesprekken. Dat schrijft de EU-observer maandag.

“Het is aan de providers om te bepalen hoe ze kosten willen doorbereken voor inkomende gesprekken”, aldus een woordvoerder van de Commissie. Eurocommissaris Viviane Reding (Informatietechniek) zegt maandag in de Financial Times dat zulke voorstellen niet door Brussel, maar door de bedrijven zelf beslist moeten worden. Europese telecombedrijven willen een voorbeeld nemen aan het Amerikaanse systeem. In de VS zouden de kosten voor de consument zijn verlaagd doordat de telecomaanbieders minder betalen om elkaars netwerk te mogen gebruiken.

Overigens zou dit wel effectief betekenen dat de bundels groter zullen worden doordat mensen zowel voor inkomende als uitgaande gesprekken moeten betalen. In Amerika zijn de bundels dan ook veel groter als in Europa en mocht het nieuwe systeem worden ingevoerd dan zullen wij ook zulke bundels krijgen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters