Bètaprogramma Google Maps van start

Liefhebbers kunnen zich vanaf nu aanmelden om de nieuwste versie van Google Maps voor Android te testen. De meest saillante toevoeging lijkt het splashscreen voor Android Wear.

Nieuwe functies nog onderweg

Naast de splashscreen-functie en een paar nieuwe mogelijkheden omtrent de notificaties, zijn er niet veel nieuwe functies toegevoegd. De nieuwe update komt onverwachts: vorige week bracht Google Maps al een update uit, namelijk versie 9.26.1. Wat er wel nog aan zit te komen, is dat er advertenties geïntroduceerd gaan worden in de applicatie. Google CEO, Sundar Pichal stelde tijdens het I/O developers conference afgelopen maand dat Google je nog meer gaat helpen in het dagelijkse leven, van restaurants vinden tot skivakantie gebieden. Of dit in de aankomende update terug zal zijn te vinden is nog niet duidelijk. In de bètaversie lijken in ieder geval nog geen advertenties te zitten.

Meer testers

Hoewel Google vaker applicaties en hun updates laat testen voor deze worden uitgebracht, gebeurde dit voorheen vooral binnen een besloten groep: de Google Group, die online beheerd wordt. Tijdens I/O liet Google al weten dat er in de Play Store binnenkort ook bèta-programma’s te vinden zouden zijn. Daarmee zou het testen van applicaties een stuk toegankelijker worden. De applicatie die het spits mocht afbijten was de Google applicatie, de zoekmachine dus.

Aanmelden

Wie mee wilt testen kan zich aanmelden via deze link. Na het aanmelden wordt de eerste bètaversie van de applicatie aangeboden, versie 9.27. Als je gebruik maakt van de preview van Android N val je helaas buiten de boot: hierbij zit Google Maps v9.30 al inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters