Bètaprogramma Google Maps van start

Liefhebbers kunnen zich vanaf nu aanmelden om de nieuwste versie van Google Maps voor Android te testen. De meest saillante toevoeging lijkt het splashscreen voor Android Wear.

Nieuwe functies nog onderweg

Naast de splashscreen-functie en een paar nieuwe mogelijkheden omtrent de notificaties, zijn er niet veel nieuwe functies toegevoegd. De nieuwe update komt onverwachts: vorige week bracht Google Maps al een update uit, namelijk versie 9.26.1. Wat er wel nog aan zit te komen, is dat er advertenties geïntroduceerd gaan worden in de applicatie. Google CEO, Sundar Pichal stelde tijdens het I/O developers conference afgelopen maand dat Google je nog meer gaat helpen in het dagelijkse leven, van restaurants vinden tot skivakantie gebieden. Of dit in de aankomende update terug zal zijn te vinden is nog niet duidelijk. In de bètaversie lijken in ieder geval nog geen advertenties te zitten.

Meer testers

Hoewel Google vaker applicaties en hun updates laat testen voor deze worden uitgebracht, gebeurde dit voorheen vooral binnen een besloten groep: de Google Group, die online beheerd wordt. Tijdens I/O liet Google al weten dat er in de Play Store binnenkort ook bèta-programma’s te vinden zouden zijn. Daarmee zou het testen van applicaties een stuk toegankelijker worden. De applicatie die het spits mocht afbijten was de Google applicatie, de zoekmachine dus.

Aanmelden

Wie mee wilt testen kan zich aanmelden via deze link. Na het aanmelden wordt de eerste bètaversie van de applicatie aangeboden, versie 9.27. Als je gebruik maakt van de preview van Android N val je helaas buiten de boot: hierbij zit Google Maps v9.30 al inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters