Bètaprogramma Google Maps van start

Liefhebbers kunnen zich vanaf nu aanmelden om de nieuwste versie van Google Maps voor Android te testen. De meest saillante toevoeging lijkt het splashscreen voor Android Wear.

Nieuwe functies nog onderweg

Naast de splashscreen-functie en een paar nieuwe mogelijkheden omtrent de notificaties, zijn er niet veel nieuwe functies toegevoegd. De nieuwe update komt onverwachts: vorige week bracht Google Maps al een update uit, namelijk versie 9.26.1. Wat er wel nog aan zit te komen, is dat er advertenties geïntroduceerd gaan worden in de applicatie. Google CEO, Sundar Pichal stelde tijdens het I/O developers conference afgelopen maand dat Google je nog meer gaat helpen in het dagelijkse leven, van restaurants vinden tot skivakantie gebieden. Of dit in de aankomende update terug zal zijn te vinden is nog niet duidelijk. In de bètaversie lijken in ieder geval nog geen advertenties te zitten.

Meer testers

Hoewel Google vaker applicaties en hun updates laat testen voor deze worden uitgebracht, gebeurde dit voorheen vooral binnen een besloten groep: de Google Group, die online beheerd wordt. Tijdens I/O liet Google al weten dat er in de Play Store binnenkort ook bèta-programma’s te vinden zouden zijn. Daarmee zou het testen van applicaties een stuk toegankelijker worden. De applicatie die het spits mocht afbijten was de Google applicatie, de zoekmachine dus.

Aanmelden

Wie mee wilt testen kan zich aanmelden via deze link. Na het aanmelden wordt de eerste bètaversie van de applicatie aangeboden, versie 9.27. Als je gebruik maakt van de preview van Android N val je helaas buiten de boot: hierbij zit Google Maps v9.30 al inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters