'Beurskoers ARM stijgt sterk na nieuwe overname geruchten rond Apple'

De beurskoers van ARM is in een enkele dag 32 procent gestegen na nieuwe overname geruchten van Apple. De CEO van ARM wist eerder te bekennen dat een overname door Apple alles behalve logisch zou zijn.

Apple A4

ARM, de grootste mobiele chip-bakker, heeft voor de tweede keer zijn beurskoers sterk zien stijgen na geruchten over een overname door Apple. Eerder steeg het aandeel van de producent ook sterk na geruchten van een overname van de zelfde producent. De CEO liet toen al weten dat ARM geen geschikte kandidaat zou zijn voor de overname en dat het prima zelfstandig verder kan. Desondanks steeg ook gisteren weer de beurskoers met niet minder dan 32 procent na nieuwe geruchten van een overname. Wederom zou Apple haar oog hebben laten vallen op ARM waardoor beurshandelaren massaal het aandeel zijn gaan inkopen.

ARM heeft nog niet gereageerd op de nieuwe geruchten maar het zou geen onlogische stap zijn. Apple nam al eerder een chipproducent over maar deze baseerde zijn techniek op een core van ARM. De nieuwe A4-processor van Apple, die ook in de iPad en iPhone 4 te vinden is, is dan ook gebaseerd op techniek van ARM waardoor een overname een eventuele logische stap zou kunnen zijn. ARM produceert niet zo zeer processoren maar maakt wel core-chips voor producenten als Qualcomm, Samsung en Apple. Mocht de overname toch daadwerkelijk gaan plaatsvinden dan wordt Apple de in één klap de belangrijkste speler op de mobiele markt, iets wat Apple ook voor ogen zou hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters