'Beurskoers ARM stijgt sterk na nieuwe overname geruchten rond Apple'

De beurskoers van ARM is in een enkele dag 32 procent gestegen na nieuwe overname geruchten van Apple. De CEO van ARM wist eerder te bekennen dat een overname door Apple alles behalve logisch zou zijn.

Apple A4

ARM, de grootste mobiele chip-bakker, heeft voor de tweede keer zijn beurskoers sterk zien stijgen na geruchten over een overname door Apple. Eerder steeg het aandeel van de producent ook sterk na geruchten van een overname van de zelfde producent. De CEO liet toen al weten dat ARM geen geschikte kandidaat zou zijn voor de overname en dat het prima zelfstandig verder kan. Desondanks steeg ook gisteren weer de beurskoers met niet minder dan 32 procent na nieuwe geruchten van een overname. Wederom zou Apple haar oog hebben laten vallen op ARM waardoor beurshandelaren massaal het aandeel zijn gaan inkopen.

ARM heeft nog niet gereageerd op de nieuwe geruchten maar het zou geen onlogische stap zijn. Apple nam al eerder een chipproducent over maar deze baseerde zijn techniek op een core van ARM. De nieuwe A4-processor van Apple, die ook in de iPad en iPhone 4 te vinden is, is dan ook gebaseerd op techniek van ARM waardoor een overname een eventuele logische stap zou kunnen zijn. ARM produceert niet zo zeer processoren maar maakt wel core-chips voor producenten als Qualcomm, Samsung en Apple. Mocht de overname toch daadwerkelijk gaan plaatsvinden dan wordt Apple de in één klap de belangrijkste speler op de mobiele markt, iets wat Apple ook voor ogen zou hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters