Beurskoers Nokia stijgt na presentatie iPhone 5

Vlak na de presentatie van de nieuwe Nokia Lumia-modellen vorige maand daalde de beurskoers van het Finse bedrijf dramatisch. Maar ze veerden daarna weer langzaam op, en vertoonden zelfs een sprongetje na de presentatie van de iPhone 5. Blijkbaar denken beleggers dat de Lumia’s goed tegen de iPhone kunnen concurreren.

Nokia Lumia 920

Direct na de presentatie van de Lumia 820 en 920 daalde de beurskoers van Nokia met dertien tot zestien procent, en dat op een dag. De beleggers vonden de toestellen te weinig vernieuwend en vermoedden blijkbaar dat de telefoons niet kunnen opboksen tegen de nieuwe iPhone en de talrijke Androidtoestellen op de markt.

Maar na de presentatie van de iPhone 5, die niet zo vreselijk veel nieuws te bieden heeft ten opzichte van de vorige iPhone, is de koers van Nokia weer flink gestegen. Nadat enkele weken de koers gestaag omhoog ging, maakte hij na de onthulling van de iPhone 5 zelfs een sprongetje.

Wellicht rekenden de beleggers zich rijk met de nieuwe iPhone, en hebben ze er nu die er eenmaal is, minder vertrouwen in. En zetten ze hun geld op de concurrentie.

Misschien lieten de beleggers zich leiden door de sarcastische reacties van Amerikaanse techblogs op de iPhone. Zoals de kop van Wired: ”De iPhone 5 is ontzettend verbazingwekkend en vreselijk saai.” In benchmarks werd de iPhone 5 veel vergeleken met de Nokia Lumia 920.

Overigens worden er weer mega-verkoopcijfers voor de iPhone 5 verwacht, zeker nu Apple ervoor gezorgd lijkt te hebben dat er voldoende voorraad is om alle klanten snel te bedienen. De koers van Apple steeg twee procent.

Bron: WP Central

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  Whatsapp

  Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

  Google I/O 2017

  Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

  Tele2 unlimited

  Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

  Apple

  Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

  Google Pixel 3

  ‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

  Samsung in China

  Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters