Beurskoers Nokia stijgt na presentatie iPhone 5

Vlak na de presentatie van de nieuwe Nokia Lumia-modellen vorige maand daalde de beurskoers van het Finse bedrijf dramatisch. Maar ze veerden daarna weer langzaam op, en vertoonden zelfs een sprongetje na de presentatie van de iPhone 5. Blijkbaar denken beleggers dat de Lumia’s goed tegen de iPhone kunnen concurreren.

Nokia Lumia 920

Direct na de presentatie van de Lumia 820 en 920 daalde de beurskoers van Nokia met dertien tot zestien procent, en dat op een dag. De beleggers vonden de toestellen te weinig vernieuwend en vermoedden blijkbaar dat de telefoons niet kunnen opboksen tegen de nieuwe iPhone en de talrijke Androidtoestellen op de markt.

Maar na de presentatie van de iPhone 5, die niet zo vreselijk veel nieuws te bieden heeft ten opzichte van de vorige iPhone, is de koers van Nokia weer flink gestegen. Nadat enkele weken de koers gestaag omhoog ging, maakte hij na de onthulling van de iPhone 5 zelfs een sprongetje.

Wellicht rekenden de beleggers zich rijk met de nieuwe iPhone, en hebben ze er nu die er eenmaal is, minder vertrouwen in. En zetten ze hun geld op de concurrentie.

Misschien lieten de beleggers zich leiden door de sarcastische reacties van Amerikaanse techblogs op de iPhone. Zoals de kop van Wired: ”De iPhone 5 is ontzettend verbazingwekkend en vreselijk saai.” In benchmarks werd de iPhone 5 veel vergeleken met de Nokia Lumia 920.

Overigens worden er weer mega-verkoopcijfers voor de iPhone 5 verwacht, zeker nu Apple ervoor gezorgd lijkt te hebben dat er voldoende voorraad is om alle klanten snel te bedienen. De koers van Apple steeg twee procent.

Bron: WP Central

tags:
  Samsung

  Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

  Xiaomi

  Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

  smartphones

  FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

  Google gebouw New York

  “Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

  Google logo gezicht

  Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

  Apple

  Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters