Beurskoers Nokia zit flink in de lift

De beurskoers van Nokia is de afgelopen twee weken een ongekende kant opgegaan – omhoog. Flink omhoog zelfs, er is een winst van 40 procent geboekt. Reden voor de Nederlandse beursanalist Frank van Dongen om het aandeel weer ‘long’ te zetten, een aankoopadvies dus.

Beurskoers Nokia zit flink in de lift 1

”Nokia: Laat ik positief afsluiten: lang verwacht toch gekomen. Eindelijk hebben we een koopsignaal in Nokia. Men is zwaar aan het reorganiseren en eindelijk is er een bodem. Ik zet ze reeds long. Dus vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan…” schrijft Van Dongen, die overigens eigenlijk Cees Smit heet, op iex.nl.

De beurskoers is nog altijd erg laag, net geen 1,80 euro. Maar dat is over de afgelopen week gemeten op de Amsterdamse beurs wel tien procent meer. De koers is daarmee weer aantrekkelijk geworden voor beleggers. Nadat nog geen drie weken geleden een historisch dieptepunt werd bereikt, is de koers nu weer aan het stijgen, en niet zo langzaam ook; Nokia doet het in de ogen van beleggers beter dan verwacht. Daarbij speelt mee dat Nokia allerlei maatregelen heeft aangekondigd om kosten te besparen om zo de winstgevendheid terug te brengen in het bedrijf.

Ook de aankomende Windows Phone 8-telefoons krijgen blijkbaar het vertrouwen van de beleggers, hoewel dit besturingssysteem niet naar de huidige generatie Nokia Lumia-toestellen komt.

Net onder twee euro is weliswaar heel ver van de dik 50 euro die het aandeel in 2002 deed, maar de lijn gaat in ieder geval weer omhoog, voor het eerst sinds tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters