Beurskoers Nokia zit flink in de lift

De beurskoers van Nokia is de afgelopen twee weken een ongekende kant opgegaan – omhoog. Flink omhoog zelfs, er is een winst van 40 procent geboekt. Reden voor de Nederlandse beursanalist Frank van Dongen om het aandeel weer ‘long’ te zetten, een aankoopadvies dus.

Beurskoers Nokia zit flink in de lift 1

”Nokia: Laat ik positief afsluiten: lang verwacht toch gekomen. Eindelijk hebben we een koopsignaal in Nokia. Men is zwaar aan het reorganiseren en eindelijk is er een bodem. Ik zet ze reeds long. Dus vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan…” schrijft Van Dongen, die overigens eigenlijk Cees Smit heet, op iex.nl.

De beurskoers is nog altijd erg laag, net geen 1,80 euro. Maar dat is over de afgelopen week gemeten op de Amsterdamse beurs wel tien procent meer. De koers is daarmee weer aantrekkelijk geworden voor beleggers. Nadat nog geen drie weken geleden een historisch dieptepunt werd bereikt, is de koers nu weer aan het stijgen, en niet zo langzaam ook; Nokia doet het in de ogen van beleggers beter dan verwacht. Daarbij speelt mee dat Nokia allerlei maatregelen heeft aangekondigd om kosten te besparen om zo de winstgevendheid terug te brengen in het bedrijf.

Ook de aankomende Windows Phone 8-telefoons krijgen blijkbaar het vertrouwen van de beleggers, hoewel dit besturingssysteem niet naar de huidige generatie Nokia Lumia-toestellen komt.

Net onder twee euro is weliswaar heel ver van de dik 50 euro die het aandeel in 2002 deed, maar de lijn gaat in ieder geval weer omhoog, voor het eerst sinds tijden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters