Beveiliging Windows Marketplace wordt opgeschroefd – Update

Een kritiekpunt van de Windows Mobile Marketplace is de slechte beveiliging. Applicaties kunnen gemakkelijk uit de Marketplace gekopieerd worden. Microsoft heeft aangekondigd hier wat aan te veranderen.

Windows Marketplace Logo

Applicaties kopiëren uit de Windows Mobile Marketplace bleek niet zo moeilijk te zijn. Wie software uit de applicatiewinkel downloadt, krijgt het automatisch op de telefoon geïnstalleerd. Daartoe wordt er eerst een tijdelijk .cab-bestand op de telefoon geplaatst. Dit bestand bleek gemakkelijk te onderscheppen waardoor men de gehele applicatie in handen heeft. Door vervolgens om een refund te vragen kan de consument gratis aan betaalde software komen. Microsoft heeft nu aangekondigd dat het de Marketplace beter gaat beveiligen. Dit blijkt uit een whitepaper die het bedrijf uitgebracht heeft.

De beveiliging vereist een ingreep in de applicatie. Hierdoor zullen waarschijnlijk niet alle developers van de beveiliging gebruikmaken. Deze zogenaamde ‘advanced’-beveiliging is vooral handig voor ontwikkelaars die betaalde applicaties aanbieden. Door een serienummer te koppelen aan het toestel en aan het Live ID van de gebruiker zorgt Microsoft ervoor dat de desbetreffende applicatie niet op een andere Windows Mobile-telefoon geïnstalleerd kan worden.

Verder heeft de website van de Windows Mobile Marketplace nog een aantal vernieuwingen ontvangen. Gebruikers kunnen inloggen met hun Live ID en vervolgens de applicaties selecteren die ze graag op hun telefoon willen hebben. De eerstvolgende keer dat dan de Market-applicatie op het toestel geopend wordt, zullen de geselecteerde applicaties automatisch gedownload worden.

Update op 13/11/2009 om 10:40:

Inmiddels is het een Nederlander gelukt om de nieuwe beveiliging te omzeilen middels een klein stappenplan. Hiermee bijt de Marketplace wederom in het stof als het gaat om veiligheid en het voorkomen van illegaal gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters