Beveiligingsupdate januari voor Pixel- en Nexus-toestellen online

Google, Samsung en nog een paar andere bedrijven geven maandelijks hun vlaggenschepen een beveiligingsupdate. De meest recente is die van januari, die vanaf nu te downloaden is op jouw Nexus- of Pixel-toestel. Er zijn ongeveer vijftig problemen opgelost in deze update, die ongeveer 30 MB groot is.

Beveiligingsupdate

Google beveiligingsupdate Nexus 6P
De ‘Build-nummer’ en de datum van de update

Elke maand krijgen Nexus- en Pixel-toestellen een zogenaamde beveiligingsupdate. Dit wil zeggen dat deze toestellen na deze update weer veilig zijn en dat lekken en problemen aangepakt worden. Een paar bedrijven doen dit voor hun vlaggenschepen, zoals Google en Samsung.

Nu de updates zijn uitgerold voor de meeste toestellen van Google, betekent dit niet dat dit ook direct beschikbaar is voor gebruikers met een Samsung-telefoon. Sterker nog, vaak duurt het nog een tijdje voordat Samsung deze beveiligingslekken uitrolt voor zijn vlaggenschepen, zoals de Galaxy S7 en S7 Edge.

De beveiligingsupdate is voor de meeste toestellen van Google beschikbaar. Hieronder valt de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Pixel C, Pixel en Pixel XL. Er zijn zowel ‘Factory Images’ als ‘Full OTA Images’ te vinden. Het eerste zorgt er voor dat heel je toestel gereset wordt naar de fabrieksinstellingen, wat dus betekent dat je alles op het toestel kwijt zult raken. Wil je dat niet, dan zul je de Full OTA Image moeten downloaden. Als laatste optie krijg je de update vanzelf binnen op je toestel.

Een aantal maanden geleden heeft Google voor het eerst sinds 2010 geen Nexus-toestel meer uitgebracht. Deze keer gaf Google hun nieuwste toestellen een nieuwe naam, genaamd Pixel en Pixel XL. Deze toestellen zijn voorzien van een Snapdragon 821-processor met 4GB aan werkgeheugen. De Pixel heeft een 5-inchscherm, terwijl de Pixel XL een 5,5-inchscherm heeft.

Beschikbaarheid

De update krijg je door middel van een melding vanzelf op je telefoon. Bij deze melding heb je de keus de update te downloaden en te installeren. Wil je niet wachten, dan kun je per direct de update handmatig downloaden en installeren. Dit kun je hier doen.

Bron: Google

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters