Chinese certificering bevestigt naam OnePlus 5 (en dus geen 4)

De laatste tijd waren er wat onduidelijkheden omtrent de naam van het nieuwe OnePlus vlaggenschip toestel. Het laatste grote OnePlus toestel was de OnePlus 3. Er waren echter berichten waarin soms de OnePlus 4 werd genoemd als de opvolger. In andere berichten werd de naam OnePlus 5 genoemd. Een pagina uit een Chinese certificering van het toestel lijkt nu te bevestigen dat het toch gaat om de OnePlus 5.

Modelnummer A5000 bevestigt naam OnePlus 5

De reden waarom velen dachten dat de OnePlus 4 overgeslagen zou worden, heeft te maken met de betekenis van het getal 4 in de Chinese cultuur. Net zoals het getal 13 voor ons ongeluk voorspelt, brengt de 4 voor de Chinezen onheil. OnePlus lijkt dit ongeluksgetal uiteindelijk toch serieus te nemen en springt vooruit naar de OnePlus 5. In de database van de Chinese radio regulatie autoriteit wordt het aankomende OnePlus toestel vermeld onder het modelnummer A5000. De vorige toestellen hadden de modelnummers A1000, A2000 en A3000. Met A5000 wordt indirect bevestigd dat de OnePlus 4 niet uitgebracht zal worden.

Aankomende OnePlus krijgt naam OnePlus 5Specificaties OnePlus 5

Nu de geruchten over de naam uit de weg zijn, zijn er natuurlijk nog vollop geruchten over de specificaties van het toestel. Berichten geven aan dat de OnePlus 5 zal komen met display met een resolutie van 1440 pixels en 6GB of 8GB RAM capaciteit. Het toestel zou de Qualcomm’s laatst Snapdragon 835 processor krijgen met een 3000mAh batterij. Verder zou de smartphone uitgerust worden met een 16 megapixel camera aan de voorkant en een 23 megapixel lens aan de achterkant. Voorlopig moeten deze specificaties met een korreltje zout worden genomen. Sinds de komst van de OnePlus 2 circuleren de geruchten al over een 1440 pixel resolutie display. Tot nu toe is dit telkens onjuist gebleken.

Bron: Sohu (vertaling)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mark -

  Net zoals het getal 13 voor ons ongeluk voorspelt, brengt de 4 voor de Chinezen onheil.’ Nee, als iemand nog in de oudheid leeft en bijgelovig is, dan denkt iemand dat 13 een ongeluksgetal is. En de Chinezen (en andere aziaten) ‘geloven’dat 4 een ongeluksgetal is, tenzij jij bewijzen hebt dat het ook zo is.

  Oh en ‘volop’ is met 1 l. Spellingscontrole is zo lekker tegenwoordig. Op je telefoon, desktop, tablet, maakt niet uit.

 2. Ronald -

  3000MAh batterij is te klein voor een smartphone met een 5,5 inch QHD scherm. Als de geruchten waar blijken bij aankondiging natuurlijk. Dan laat ik deze aan me voorbij gaan.

 3. Rianne -

  Ik ben zeer benieuwd hoe deze “5” er uit komt te zien. Er zijn ook geruchten over een gebogen scherm……. Ik heb zelf de OnePlus 3, maar de “5” zal waarschijnlijk gekocht gaan worden door mijn partner. Hangt nog even van de prijs af. Hoop wel dat dit toestel onder de euro 500 zal blijven.

Geheime wapen Huawei P11 gedemonstreerd: iPhone X-kopie lees verder

Sorry Apple: Analist komt met slecht nieuws over iPhone X lees verder

Sony Xperia

Foto Sony Xperia X2 onthult gloednieuwe design van Sony: dunne schermranden lees verder

Samsung Galaxy S9

Haarscherpe renders tonen Samsung Galaxy S9 lees verder

Apple iPhone X 3D-sensor

‘Vijf dingen die we weten over de iPhones van volgend jaar’ lees verder

Lenovo P2

Vijf redenen om (niet) voor de Lenovo P2 te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters