Chinese certificering bevestigt naam OnePlus 5 (en dus geen 4)

De laatste tijd waren er wat onduidelijkheden omtrent de naam van het nieuwe OnePlus vlaggenschip toestel. Het laatste grote OnePlus toestel was de OnePlus 3. Er waren echter berichten waarin soms de OnePlus 4 werd genoemd als de opvolger. In andere berichten werd de naam OnePlus 5 genoemd. Een pagina uit een Chinese certificering van het toestel lijkt nu te bevestigen dat het toch gaat om de OnePlus 5.

Modelnummer A5000 bevestigt naam OnePlus 5

De reden waarom velen dachten dat de OnePlus 4 overgeslagen zou worden, heeft te maken met de betekenis van het getal 4 in de Chinese cultuur. Net zoals het getal 13 voor ons ongeluk voorspelt, brengt de 4 voor de Chinezen onheil. OnePlus lijkt dit ongeluksgetal uiteindelijk toch serieus te nemen en springt vooruit naar de OnePlus 5. In de database van de Chinese radio regulatie autoriteit wordt het aankomende OnePlus toestel vermeld onder het modelnummer A5000. De vorige toestellen hadden de modelnummers A1000, A2000 en A3000. Met A5000 wordt indirect bevestigd dat de OnePlus 4 niet uitgebracht zal worden.

Aankomende OnePlus krijgt naam OnePlus 5Specificaties OnePlus 5

Nu de geruchten over de naam uit de weg zijn, zijn er natuurlijk nog vollop geruchten over de specificaties van het toestel. Berichten geven aan dat de OnePlus 5 zal komen met display met een resolutie van 1440 pixels en 6GB of 8GB RAM capaciteit. Het toestel zou de Qualcomm’s laatst Snapdragon 835 processor krijgen met een 3000mAh batterij. Verder zou de smartphone uitgerust worden met een 16 megapixel camera aan de voorkant en een 23 megapixel lens aan de achterkant. Voorlopig moeten deze specificaties met een korreltje zout worden genomen. Sinds de komst van de OnePlus 2 circuleren de geruchten al over een 1440 pixel resolutie display. Tot nu toe is dit telkens onjuist gebleken.

Bron: Sohu (vertaling)

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters