Chinese certificering bevestigt naam OnePlus 5 (en dus geen 4)

De laatste tijd waren er wat onduidelijkheden omtrent de naam van het nieuwe OnePlus vlaggenschip toestel. Het laatste grote OnePlus toestel was de OnePlus 3. Er waren echter berichten waarin soms de OnePlus 4 werd genoemd als de opvolger. In andere berichten werd de naam OnePlus 5 genoemd. Een pagina uit een Chinese certificering van het toestel lijkt nu te bevestigen dat het toch gaat om de OnePlus 5.

Modelnummer A5000 bevestigt naam OnePlus 5

De reden waarom velen dachten dat de OnePlus 4 overgeslagen zou worden, heeft te maken met de betekenis van het getal 4 in de Chinese cultuur. Net zoals het getal 13 voor ons ongeluk voorspelt, brengt de 4 voor de Chinezen onheil. OnePlus lijkt dit ongeluksgetal uiteindelijk toch serieus te nemen en springt vooruit naar de OnePlus 5. In de database van de Chinese radio regulatie autoriteit wordt het aankomende OnePlus toestel vermeld onder het modelnummer A5000. De vorige toestellen hadden de modelnummers A1000, A2000 en A3000. Met A5000 wordt indirect bevestigd dat de OnePlus 4 niet uitgebracht zal worden.

Aankomende OnePlus krijgt naam OnePlus 5Specificaties OnePlus 5

Nu de geruchten over de naam uit de weg zijn, zijn er natuurlijk nog vollop geruchten over de specificaties van het toestel. Berichten geven aan dat de OnePlus 5 zal komen met display met een resolutie van 1440 pixels en 6GB of 8GB RAM capaciteit. Het toestel zou de Qualcomm’s laatst Snapdragon 835 processor krijgen met een 3000mAh batterij. Verder zou de smartphone uitgerust worden met een 16 megapixel camera aan de voorkant en een 23 megapixel lens aan de achterkant. Voorlopig moeten deze specificaties met een korreltje zout worden genomen. Sinds de komst van de OnePlus 2 circuleren de geruchten al over een 1440 pixel resolutie display. Tot nu toe is dit telkens onjuist gebleken.

Bron: Sohu (vertaling)

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters