BGR: Motorola Xoom is absoluut geen flop

De populaire blogsite Boy Genius Report maakt zich flink kwaad over de kritiek op de Android-tablet Motorola Xoom, de eerste die met Android Honeycomb de markt bestormt. De Deutsche Bank heeft becijferd dat er tot dusver nog maar honderdduizend van zijn verkocht. En daarmee is de tablet een flop, aldus de bank.

Motorola Xoom

De Xoom werd op 24 februari in de VS gelanceerd en er was toen nog maar een versie beschikbaar, eentje met 3G voor 800 dollar. We leven nu 42 dagen later en BGR vindt het juist een hele prestatie dat deze eerste tablet op een voor het publiek nog volledig onbekend besturingssysteem al 100.000 keer over de toonbank is gegaan.

Dat de Xoom niet in de buurt komt van de verkoopcijfers van de iPad (en de iPad 2), heeft te maken met de voorsprong van Apple. Diens tablet heeft zich al een jaar bewezen, meent BGR in een nogal bozig artikel. ”Er zijn van de Xoom 75.000 tablets verkocht in een maand tijd. Is dat een flop?” vraagt de site zich retorisch af.

BGR berekent dat Motorola met de Xoom 60 miljoen dollar kan omzetten. Nu ook de goedkopere WiFi versie van de tablet beschikbaar is, kan het nog harder gaan. Conservatief schattend denkt BGR dat Motorola aan de Xoom uiteindelijk 70 miljoen dollar overhoudt, en dat vindt de site allesbehalve een flop.

Aan de verdediging van de Xoom voegt BGR nog toe dat ook anderen geld beginnen te verdienen aan de tablet. Telco’s, app-ontwikkelaars en Google zelf houden aan elke tablet ook na de verkoop flink wat geld over uit de zakken van de kopers.

Bron: BGR

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters