BIC komt met eigen wegwerp mobiel

BIC begeeft zich op een nieuw terrein met een mobieltje. De fabrikant, bekend van de aanstekers en pennen, wil dit jaar nog een simpele mobiele telefoon op de markt brengen in Frankrijk.

Het concept lijkt op de wegwerptelefoon van Hop-on, die ook de markt hoopt te veroveren met een goedkope mobiele telefoon. BIC wil dit toepassen door de simpele mobiel aan te bieden vanuit supermarkten en andere kleine winkels op bijvoorbeeld een stations, of een vliegveld. Het BIC-toestel komt op de markt voor 49 euro, inclusief 60 belminuten. De belminuten krijgt de klant alleen wanneer hij zich registreert bij Orange, het telecombedrijf waarmee BIC een samenwerking is aangegaan en dat de distributie regelt.

De telefoon van BIC is na de aanschaf meteen klaar voor gebruik. De batterij is al opgeladen en de SIM-kaart is al geplaatst. Het uitgeklede mobieltje richt zich alleen op de basisfuncties van een mobiele telefoon: sms en bellen. BIC denkt de telefoon te kunnen verkopen als een back up-toestel, bijvoorbeeld als speciaal nummer bij het verkopen van een huis of een auto. Het mobiele nummer is na activatie ten minste 12 maanden geldig.

BIC richt zich hiermee op de markt waarin ook toestelfabrikant Hop-on zich bevindt. Zij brachten onlangs de wegwerp-gsm weer tot leven. De HOP1900, die 50 dollar kost, heeft geen LCD-scherm, maar wel een ingebouwde GPS-module. Hop-on denkt de telefoon te verkopen aan onder meer kinderen, reizigers, ouderen en mensen die niet aan een contract gebonden willen zijn.

BIC mobiel wegwerp. 

Bron: Emerce

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters