Bijna 1 miljard dollar verlies voor Blackberry

Blackberry heeft in het tweede kwartaal van haar huidige fiscale jaar 3,7 miljoen telefoons verkocht. Dit zijn er aanzienlijk minder dan dezelfde periode vorig jaar; toen verkocht de fabrikant nog 7,4 miljoen toestellen. Door de tegenvallende verkoop rapporteert de fabrikant een verlies van 365 miljoen dollar.

De slechte verkoopcijfers zijn te wijten aan de tegenvallende populariteit van de Blackberry Z10. De fabrikant heeft hoog ingezet met het toestel en ondanks dat we redelijk te spreken waren over het toestel wist Blackberry de Z10 niet voldoende te verkopen. De meerderheid van de verkochte toestellen waren dan ook oudere modellen die nog op het Blackberry 7 besturingsysteem draaiden. De fabrikant laat niet weten wat de verhouding is tussen het aantal verkochte nieuwe- en oude modellen.

Door de tegenvallende verkopen wist Blackberry slechts 1,6 miljard dollar aan omzet te vergaren met een verlies van 965 miljoen dollar. In dezelfde periode van het vorige boekjaar was de omzet nog 3,1 miljard dollar met een verlies van 67 miljoen dollar.

Blackberry zelf is teleurgesteld door de tegenvallende resultaten. CEO Thorsten Heins laat in een reactie te weten met maatregelen te komen om herhaling te voorkomen. Eerder was het bedrijf al gedwongen om 40% van haar personeelsbestand te ontslaan en werd het door een investeerder van de beurs gehaald.

Bijna 1 miljard dollar verlies voor Blackberry blackberry 

Bron: Blackberry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters