Bijna-baas van Nokia noemt overname door Microsoft 'beschamend'

Anssi Vanjoki, de Fin die drie jaar geleden bijna de CEO van Nokia was geworden na het vertrek van Olli-Pekka Kallasvuo, noemt de overname van het bedrijf door Microsoft ‘beschamend, maar onontkoombaar.’

Bijna-baas van Nokia noemt overname door Microsoft 'beschamend' nokia anssi vanjoki

Vanjoki is niet de eerste de beste. Hij heeft negentien jaar bij Nokia gewerkt. Zijn laatste functie, sinds 1999, was lid van de raad van bestuur, waar hij de baas was van de hele smartphonedivisie.

Toen Olli-Pekka Nokia verliet in 2010, dachten velen dat Vanjoki de nieuwe CEO zou worden. In plaats daarvan trok het bedrijf Stephen Elop aan, die toen diercteur was van de business unit bij Microsoft. Kort na de aanstelling van Elop verliet Vanjoki het bedrijf om zich op andere dingen te gaan richten.

The Verge vroeg Vanjoki om een reactie op de overname van Nokia door Microsoft. Hij schreef in een e-mail letterlijk terug: ”Beschamend, maar onontkoombaar. Dit is een volledige mislukking van de gekozen strategie en diens implementatie. Nokia redde het gewoon niet meer. Voor het belang van Finland hoop ik dat Microsoft het wel lukt.

De mail is als volgt ondertekend: T. Anssi Vanjoki, Sent from my Vertu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DannyD -

  Nokia was wel beetje laat in de omschakeling naar smartphones, maar de aanstelling Steven Elop deed ze echt de das om!!

  Je gaat toch niet je huidige productlijn al min of meer afschrijven in zo'n memo zonder dat je al met je nieuwe productlijn de verliezen kan opvangen. Het ging al niet goed met Symbian als OS, maar na zijn burning platform memo zakte het helemaal in elkaar.

  Vervolgens brand hij al zijn bruggen af door Meemo en Android links te laten liggen en al zijn eieren in 1 mand te gooien. Op een OS, die wel goed is, maar die zich nog moest bewijzen. Maar die tijd had Nokia niet meer omdat hij Symbian, zijn grootste productlijn, al vroeg had afgeschreven en met Android niet in zee wilden en Meemo weg deed!!

  Dramatische CEO met dramatische afloop voor zo'n bedrijf! Vraag me af of hij nog een vertrek regeling heeft gekregen voor zijn werk!!

 2. ger adriaans -

  WP8 is een super platform voor de meeste gebruikers, alleen jammer dat Microsoft nu de gehele regie in handen krijgt en de naam Nokia nu verdwijnt van de telefoons. Dit zal het platform waarschijnlijk geen goed doen. Temeer andere fabrikanten WP8 nu waarschijnlijk zullen laten vallen

 3. Timboektoe -

  Ze hadden ook android smartphones moeten uitbrengen.
  Je ziet dat Samsung het nu moeilijker krijgt met betere concurrentie en die strijd had Nokia makkelijk kunnen aangaan. Helaas kozen ze voor WP die nog steeds niet volwassen is.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters