Bijna één twaalfde Nederlandse huishoudens bezit tablet

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 8% van de Nederlandse huishoudens een tablet bezit. Dat is een verdubbeling ten opzichte van een half jaar geleden.

Archos tablet

De cijfers blijken uit een panelonderzoek dat gehouden is in het tweede kwartaal van dit jaar. Daaruit blijkt ook dat Apple marktleider is onder de Nederlandse tableteigenaren, gevolgd door Samsung en Archos. Hoe de verhoudingen daarin precies liggen maakte Telecompaper niet bekend.

Het gebruik van de tablet vindt vooral binnenshuis plaats: 60 procent van de gebruikstijd van zo’n 8 uur per week is binnenshuis. Gevolg daarvan is ook dat veel mensen geen internetabonnement op hun tablet hebben afgesloten. Onder de mensen die dat wel hebben gedaan, ligt het marktaandeel van de drie grote providers ongeveer gelijk.

De groep tabletgebruikers op het moment, de early adopters, zijn jong, hoogopgeleid en genieten een hoog inkomen. Daarnaast zijn het vaker mannen, zo blijkt uit het onderzoek. Vrouwen die tablets gebruiken blijken meer te gamen op het apparaat, terwijl mannen de tablet vaker gebruiken om hun sociale netwerken bij te houden.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters