Bijna elke jongere heeft smartphone, maar belt steeds minder

Bijna elke jongere heeft tegenwoordig een smartphone: 96 procent om precies te zijn. De mobiele telefoon wordt echter steeds minder vaak gebruikt om te bellen. Ongeveer een kwart belt niet met zijn smartphone.

Jongeren vrije tijd

Dit meldt GfK. Ondertussen ‘appt’ met 84 procent bijna elke jongere. In totaal heeft 80 procent van de Nederlanders boven de dertien jaar een smartphone. Vorig jaar was dat 76 procent. Het aantal tablets in Nederland blijft groeien. Tegenwoordig heeft 65 procent van de Nederlanders zo’n apparaat, terwijl dat eind vorig jaar nog op 61 procent zat.

De smartwatch is ondertussen nog niet bepaald populair in Nederland. 1,5 procent van de Nederlandse bevolking heeft een slimme horloge, maar niet veel mensen zijn van plan zo’n ding te kopen. Volgens GfK is de aanschafintentie gedaald van 17 naar 11 procent.

Op het gebied van social media steekt Facebook er met kop en schouders boven uit. Drie van de vier Nederlanders zit op Facebook en drie op de tien gebruikt actief zijn Twitter-account. Onder jongeren is dat aantal iets groter. Hiervan zit 89 procent op Facebook en 52 procent op Twitter.

Het gebruik van Instagram, Snapchat en Pinterest groeit. Vooral bij jongeren, al weten we hiervan de exacte cijfers niet.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters