Bijna niemand gebruikt al Android 5.0 Lollipop

5.0 Lollipop is dan wel de nieuwste versie van Android, maar bijna niemand gebruikt het besturingssysteem al. Op slechts 1,6 procent van alle Android-apparaten is het besturingssysteem inmiddels te vinden.

Bijna niemand gebruikt al Android 5.0 Lollipop screen shot 2015 02 03 at 104452

Dit valt op te maken uit cijfers van Google. Hieruit blijkt dat Jelly Bean nog steeds het grootste marktaandeel heeft, van 44,5 procent. Het gaat hier om telefoons die op Android 4.1, 4.2 of 4.3 draaien. Een heel groot deel van de apparaten draait inmiddels op Android 4.4 KitKat: 39,7 procent.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Android 4.4 KitKat eerst Jelly Bean gaat aflossen als grootste Android-versie. Pas daarna zal Android 5.0 Lollipop aan de beurt zijn. De nieuwste versie van Android zit nog maar op een kleine groep smartphones.

Hierbij gaat het vaak om vlaggenschepen, zoals de Samsung Galaxy S5 of de HTC One M8. Goedkopere telefoons, zoals een willekeurige Samsung Galaxy Ace of zomaar een Desire-smartphone van HTC, krijgen nog lang geen update naar Android 5.0 Lollipop. Als die dit overigens al krijgen.

Afgelopen zondag bespraken we Android 5.0 Lollipop en het uitrollen van het besturingssysteem in de Telewiki. Omdat fabrikanten een eigen userinterface over Android hebben gelegd, hebben ze vaak wat langer de tijd nodig om elk type smartphone te updaten. Oudere modellen, van meer dan een jaar oud, worden vaak overgeslagen.

Zo heeft Sony Android 5.0 Lollipop nog steeds niet uitgerold naar zijn smartphones. Wel heeft de Japanse fabrikant toegezegd het besturingssysteem uit te rollen naar elke telefoon in de Xperia Z-lijn. Dit is de lijn van vlaggenschepen van Sony.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters