‘Bijna niemand koopt de BlackBerry Passport en Classic’

BlackBerry hoopt dit jaar 2 tot 3 miljoen exemplaren van zijn vlaggenschip, de Passport te verkopen. De Canadese fabrikant lijkt daar niet eens een klein beetje bij in de buurt te komen, aangezien er nog maar 8 duizend exemplaren van de Passport zouden zijn verkocht.

Witte en rode versies BlackBerry Passport in de maak passport white front

Dit meldt investeringsbank Morgan Stenley in een notitie volgens Benzinga. Volgens Morgan Stanley krijgen providers en verkopers de BlackBerry Passport aan niemand verkocht. Er zijn er ongeveer 8 duizend dus van verkocht. Van de Classic zijn er ongeveer evenveel exemplaren verkocht.

Dit kun je gerust wel dramatisch noemen. Daarnaast gaat het ook niet heel goed met de softwareafdeling van BlackBerry. De Canadese fabrikant hoopt dit jaar een half miljard dollar aan inkomsten hiervan te krijgen, maar volgens Morgan Stanley komt BlackBerry daar ‘in de verste verte’ niet bij in de buurt.

Wat dit nieuws betekent voor de toekomst van BlackBerry is onduidelijk, maar het lijkt een fabeltje te zijn dat de crisis bij de fabrikant ten einde is.

De BlackBerry Passport werd eind 2014 aangekondigd als het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant. Deze smartphone heeft het formaat van je paspoort en beschikt over een vierkant scherm met een resolutie van 1440×1440 pixels. Daaronder zit een fysiek toetsenbord.

Met de Classic hoopt BlackBerry oude klanten terug te halen. Ook deze smartphone heeft een fysiek toetsenbord en heeft daarnaast midrange specificaties en een HD-display.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Harald van den Braak -

  Ben op het moment in bezit van een BlackBerry Passport ben fanatiek smartphone gebruiker mn android. Ik twijfelde al een tijd aan deze passport vanwege de android apps die ik gebruik. Echter het verbaasd mij wat een cool toesteldit is. Kan er niet vanaf blijven om een of andere reden en grotendeels valt hij mij juist mee. Scherm is super en eigenlijk best fijn. Ja idd filmpjes vullen een vierkant scherm niet en de camera heeft een trage focus en gemiddelde kwaliteiit foto's etc.. maar verder wat een degelijk toestel en super snel. Eigenlijk is die BlackBerry interface niet eens zo gek. Heb zelfs gewoon de playstore volledig werkend en op een enkele app alle apps die ik op android ook werkende had op mijn passport staan. Ondergewaardeerd toestel zeg ik. Android op de passport is zeker een succes.

 2. Quasimodo -

  Erg sneue ontwikkeling, maar voorspelbaar. Ik begrijp maar niet dat BB niet gewoon eieren voor zijn geld kiest en een Android toestel maakt met BB handigheidjes/software.

 3. Patrick Versfeld -

  Elk nadeel heeft een voordeel. Waarschijnlijk krijg je straks de zelfde situatie als met de z10. Te koop voor dump prijzen. Dan wil ik er wel een.

 4. Arnold Jansma -

  Ik had al zo mijn bedenkingen de maat is afwijkend en er zullen altijd klanten zijn die graag een fysieke toetsenbord willen maar dat is een klein aantal.
  BB loop gewoon mee met de massa en maak een paar unieke bb features.

 5. Dominick -

  8 duizend is wel erg weinig, daar kom je al heel ver boven als iedere winkel die hem voert er ook maar één verkocht heeft. Lijkt me sterk, maar wellicht wel een teken van dat het niet zo best gaat.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters