Bijna tweehonderd miljoen Androidtelefoons

Het aantal Androidtelefoons dat wereldwijd is geactiveerd, heeft de 190 miljoen exemplaren bereikt, meldde Google-CEO Larry Page tijdens een bijeenkomst waarin het bedrijf de resultaten van het derde kwartaal bekendmaakte.

Google

Google heeft inclusief de verdiensten aan Android zo’n 2,5 miljard dollar binnengebracht in dat kwartaal. Hetzelfde kwartaal in 2010 was nog goed voor één miljard dollar.

Google wees de mobiele zoekdiensten aan als de grootste inkomstenbron van het bedrijf. Die diensten worden een ”must-have”, meldde hoofd verkoop Nikesh Arora van het bedrijf tijdens de bijeenkomst.

Hoewel Google zijn Android-besturingssysteem gratis ter beschikking stelt aan telefoonfabrikanten, wordt er toch flink wat geld verdiend met mobiele advertenties, zeker nu honderden miljoenen gebruikers het platform gebruiken.

Het bedrijf meldde in juli nog dat er wereldwijd dagelijks 550.000 Android-apparaten werden geactiveerd. Dat aantal is gestegen: het zit nu dichterbij de 600.000, aldus Page.

Het zoekbedrijf scoort daarmee financieel veel beter dan beursanalisten op Wall Street van tevoren hadden gedacht.

Bron: Venture Beat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. anoniem -

    190 miljoen…? Als ze er 500.000 per dag activeren dan zijn er dat 180 miljoen per jaar. Heb als eens eerder gezegdt dat de berichten van die activatie per dag niet kloppen!! 190 miljoen android toestellen wereldwijd valt me dan wel erg tegen.

      1. Danijel -

        Jawel, maar je ziet twee dingen over het hoofd. Allereerst zijn er totaal, dus vanaf het begin, 190 miljoen stuks geactiveerd. Er zijn dus 190 miljoen android telefoons op de wereld. Ten tweede is niet het hele jaar door 600.000 stuks verkocht per dag. Alleen vanaf juni, daarvoor was het 550.000 en weer daarvoor nog lager 🙂

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters