Bill Gates steunt project om mobiele telefoons op te laden met urine

De liefdadigheidsorganisatie van Microsoft-oprichter Bill Gates, The Bill and Melinda Gates Foundation, heeft aangekondigd een aantal uitvindingen te gaan subsidiëren waaronder eentje die het mogelijk maakt om mobiele telefoons met urine op te laden.

Bill Gates

De stichting van het echtpaar Gates zet zich in voor de derde wereld. Een aantal projecten die de kwaliteit van drinkwater, sanitair en hygiëne in de derde wereld moeten verbeteren, krijgt de steun van deze stichting. Een van de gesteunde projecten is bedacht door een team van een Engelse universiteit. Deze groep wetenschappers werkt aan een plan om brandstofcellen te produceren die lopen op urine. “De elektriciteit kan zelfs worden benut om een mobiele telefoon op te laden.”

Het komt erop neer dat microben de urine opeten. Tijdens dit proces wordt elektriciteit geproduceerd dat afgetapt kan worden. Er kan niet zo vreselijk veel stroom worden geproduceerd op deze manier, maar er wordt gewerkt aan verbeteringen.

Behalve stroom uit urine is ook subsidie gegeven aan een team van een Amerikaanse universiteit dat menselijke uitwerpselen voor het produceren van biobrandstof probeert te benutten. Voor de productie wordt hierbij gebruikgemaakt van zonnecellen.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters