Bill Gates steunt project om mobiele telefoons op te laden met urine

De liefdadigheidsorganisatie van Microsoft-oprichter Bill Gates, The Bill and Melinda Gates Foundation, heeft aangekondigd een aantal uitvindingen te gaan subsidiƫren waaronder eentje die het mogelijk maakt om mobiele telefoons met urine op te laden.

Bill Gates

De stichting van het echtpaar Gates zet zich in voor de derde wereld. Een aantal projecten die de kwaliteit van drinkwater, sanitair en hygiĆ«ne in de derde wereld moeten verbeteren, krijgt de steun van deze stichting. Een van de gesteunde projecten is bedacht door een team van een Engelse universiteit. Deze groep wetenschappers werkt aan een plan om brandstofcellen te produceren die lopen op urine. “De elektriciteit kan zelfs worden benut om een mobiele telefoon op te laden.”

Het komt erop neer dat microben de urine opeten. Tijdens dit proces wordt elektriciteit geproduceerd dat afgetapt kan worden. Er kan niet zo vreselijk veel stroom worden geproduceerd op deze manier, maar er wordt gewerkt aan verbeteringen.

Behalve stroom uit urine is ook subsidie gegeven aan een team van een Amerikaanse universiteit dat menselijke uitwerpselen voor het produceren van biobrandstof probeert te benutten. Voor de productie wordt hierbij gebruikgemaakt van zonnecellen.

Bron: Neowin

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters