Bill Gates vindt dat Apple naar FBI moet luisteren

Bill Gates, mede-oprichter van Microsoft, spreekt zich vandaag uit in het conflict tussen Apple en de FBI. De miljardair vindt dat Apple moet voldoen aan de eisen van de FBI.

Het conflict tussen Apple en de FBI

Vorige week legde een rechter Apple de verplichting om om de FBI te helpen in een onderzoek naar terrorisme. De FBI krijgt de pincode van een iPhone 5C niet gekraakt en eist daarmee de hulp van Apple. De overheidsdienst wil dat Apple een speciale versie van iOS ontwikkelt die eindeloos veel brute force-aanvallen toelaat.

Apple sprak zich zeer openlijk uit tegen die beslissing en haalt aan dat het een gevaarlijk precedent kan zijn. De FBI benadrukt de speciale iOS-software enkel voor de iPhone te gebruiken maar Apple verklaart dat het risico simpelweg te groot is om zo’n software te ontwikkelen. In de foute handen kan die software namelijk de beveiliging van miljoenen smartphones in gevaar brengen, zo beweert Apple.

Bill Gates sluit zich niet aan bij bedrijven & ngo’s

Grote bedrijven als Facebook een Google hadden zich eerder al uitgesproken over het conflict in steun van Apple en CEO Tim Cook. Ook verschillende ngo’s als Amnesty International lieten weten Apple te steunen. Miljardair Bill Gates laat nu weten dat hij zich niet aansluit bij die bedrijven.

In een interview met de Financial Times laat Bill Gates weten dat volgens hem niemand vraagt om een achterdeur te creëren. “Niemand heeft het hier over een achterdeur”, beweert Gates. “Zij [de FBI] vragen niet om een algemeen principe, het wordt hier gevraagd voor een uitzonderlijke zaak.”.

Meer informatie en een analyse over het conflict tussen Apple en de FBI vind je in onze blog.

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters