'Bing volgt Google op in de iPhone'

Volgens ingewijden bij Apple en Microsoft zijn de twee partijen flink aan het onderhandelen om de Google search in de iPhone te vervangen door search van Microsoft Bing. De relatie tussen Apple en Google zou debet zijn aan de zoek-overeenkomst voor de iPhone.

Microsoft Bing iPhone

Techcrunch weet te melden dat Apple momenteel niet tevreden is over de Google-applicaties die op de iPhone te vinden zijn. De producent is van mening dat er veel te veel Google-applicaties op de iPhone zitten zoals zoeken, YouTube en maps waardoor Apple het gevoel zou hebben dat haar telefoon meer een Google-telefoon is dan een product van Apple zelf. Om deze reden zou Apple graag een paar applicaties vervangen door die van andere ontwikkelaars zoals Microsoft. De zoek-applicatie zou dan ook met de volgende generatie iPhones met de zoekmachine Bing geleverd gaan worden. Apple heeft al het Google-logo uit Safari gehaald wat er al op zou wijzen dat een andere zoekmachine het geheel mag overnemen.

Een andere bron weet tegen Techcrunch te melden dat het probleem veel gecompliceerder is dan de site beschreven heeft. Volgens hem zal het dan ook nog wel even duren alvorens Google-search uit de iPhone gehaald wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Indy -

    Jobs heeft recent enkele dagen aangegeven in een interview op "All things digital" dat er geen sprake is om Google search te vervangen op Apple producten.
    Vraag me af van waar dit dan wel komt.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters