'Bing volgt Google op in de iPhone'

Volgens ingewijden bij Apple en Microsoft zijn de twee partijen flink aan het onderhandelen om de Google search in de iPhone te vervangen door search van Microsoft Bing. De relatie tussen Apple en Google zou debet zijn aan de zoek-overeenkomst voor de iPhone.

Microsoft Bing iPhone

Techcrunch weet te melden dat Apple momenteel niet tevreden is over de Google-applicaties die op de iPhone te vinden zijn. De producent is van mening dat er veel te veel Google-applicaties op de iPhone zitten zoals zoeken, YouTube en maps waardoor Apple het gevoel zou hebben dat haar telefoon meer een Google-telefoon is dan een product van Apple zelf. Om deze reden zou Apple graag een paar applicaties vervangen door die van andere ontwikkelaars zoals Microsoft. De zoek-applicatie zou dan ook met de volgende generatie iPhones met de zoekmachine Bing geleverd gaan worden. Apple heeft al het Google-logo uit Safari gehaald wat er al op zou wijzen dat een andere zoekmachine het geheel mag overnemen.

Een andere bron weet tegen Techcrunch te melden dat het probleem veel gecompliceerder is dan de site beschreven heeft. Volgens hem zal het dan ook nog wel even duren alvorens Google-search uit de iPhone gehaald wordt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters