Binnen 24 uur van provider wisselen een stap dichterbij

De Europese Commissie wil de telecommarkt in Europa fors gaan reorganiseren. Zo moet het mogelijk zijn om binnen 24 uur van provider te wisselen.

De Europese Commissie heeft in grote lijnen bekendgemaakt wat er op 13 november voorgesteld gaat worden om tot één enkele Europese consumentenmarkt voor telefonie-, mobiele en internetdiensten te komen. Zo moeten consumenten het recht krijgen om binnen een dag van telecomaanbieder te wisselen. Bovendien moeten er een aantal verbeteringen doorgevoerd worden met betrekking tot het Europese alarmnummer 112.

Daarnaast wil de EC dat er een Europese marktautoriteit voor de telecommarkt komt, die moet helpen bij de regulering van de communicatiediensten in alle 27 lidstaten. Deze toezichthouder zou onder andere moeten tegengaan dat competitie wordt gehinderd door protectionistische maatregelen, zoals de ‘functionele opsplitsing’ van al te dominante telecomoperators.

Verder wil de Europese Commissie garanderen dat iedereen in de EU over breedband kan beschikken, ook de mensen die in afgelegen gebieden wonen. Het uitvoerende orgaan van de Europese Unie stelt daarvoor een ‘New Deal’ voor het radiospectrum voor. Daarbij moet de ruimte die door de overstap van analoge naar digitale tv is vrijgekomen, ingezet worden voor draadloze breedbandcommunicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters