Binnen 24 uur van provider wisselen een stap dichterbij

De Europese Commissie wil de telecommarkt in Europa fors gaan reorganiseren. Zo moet het mogelijk zijn om binnen 24 uur van provider te wisselen.

De Europese Commissie heeft in grote lijnen bekendgemaakt wat er op 13 november voorgesteld gaat worden om tot één enkele Europese consumentenmarkt voor telefonie-, mobiele en internetdiensten te komen. Zo moeten consumenten het recht krijgen om binnen een dag van telecomaanbieder te wisselen. Bovendien moeten er een aantal verbeteringen doorgevoerd worden met betrekking tot het Europese alarmnummer 112.

Daarnaast wil de EC dat er een Europese marktautoriteit voor de telecommarkt komt, die moet helpen bij de regulering van de communicatiediensten in alle 27 lidstaten. Deze toezichthouder zou onder andere moeten tegengaan dat competitie wordt gehinderd door protectionistische maatregelen, zoals de ‘functionele opsplitsing’ van al te dominante telecomoperators.

Verder wil de Europese Commissie garanderen dat iedereen in de EU over breedband kan beschikken, ook de mensen die in afgelegen gebieden wonen. Het uitvoerende orgaan van de Europese Unie stelt daarvoor een ‘New Deal’ voor het radiospectrum voor. Daarbij moet de ruimte die door de overstap van analoge naar digitale tv is vrijgekomen, ingezet worden voor draadloze breedbandcommunicatie.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters