Binnen 24 uur van provider wisselen een stap dichterbij

De Europese Commissie wil de telecommarkt in Europa fors gaan reorganiseren. Zo moet het mogelijk zijn om binnen 24 uur van provider te wisselen.

De Europese Commissie heeft in grote lijnen bekendgemaakt wat er op 13 november voorgesteld gaat worden om tot één enkele Europese consumentenmarkt voor telefonie-, mobiele en internetdiensten te komen. Zo moeten consumenten het recht krijgen om binnen een dag van telecomaanbieder te wisselen. Bovendien moeten er een aantal verbeteringen doorgevoerd worden met betrekking tot het Europese alarmnummer 112.

Daarnaast wil de EC dat er een Europese marktautoriteit voor de telecommarkt komt, die moet helpen bij de regulering van de communicatiediensten in alle 27 lidstaten. Deze toezichthouder zou onder andere moeten tegengaan dat competitie wordt gehinderd door protectionistische maatregelen, zoals de ‘functionele opsplitsing’ van al te dominante telecomoperators.

Verder wil de Europese Commissie garanderen dat iedereen in de EU over breedband kan beschikken, ook de mensen die in afgelegen gebieden wonen. Het uitvoerende orgaan van de Europese Unie stelt daarvoor een ‘New Deal’ voor het radiospectrum voor. Daarbij moet de ruimte die door de overstap van analoge naar digitale tv is vrijgekomen, ingezet worden voor draadloze breedbandcommunicatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters