Binnenkort goedkopere CPU met 4G-ondersteuning van Qualcomm

Chipmaker Qualcomm heeft bekend gemaakt dat fabrikanten binnenkort ook hun toestellen in het goedkopere segment kunnen leveren met 4G-ondersteuning. Momenteel heeft de goedkoopste System-on-a-Chip van het bedrijf geen ondersteuning voor het 4G-netwerk maar Qualcomm zegt toe daar binnenkort verandering in te brengen.

Momenteel is de goedkoopste smartphone met 4G-ondersteuning de Samsung Galaxy Ace 3. Dit toestel kost iets meer dan 200 euro en is voorzien van een Snapdragon 400-CPU van Qualcomm, dit is de goedkoopste processor van Qualcomm met 4G-ondersteuning. De fabrikant heeft daarnaast nog de goedkopere Snapdragon 200-processor in het assortiment maar deze kan niet overweg met 4G.

In de kwartaalcijfers van de afgelopen periode deelt Qualcomm mee spoedig ondersteuning voor 4G te willen implementeren op goedkopere telefoons. Mogelijk doelt de fabrikant hiermee op een aanstaande variant van de Snapdragon 200 met 4G ondersteuning.

Qualcomm specificeert niet wanneer de goedkope 4G-chip uit komt maar waarschijnlijk zal dat nog dit jaar gebeuren. Daarnaast wordt gespeculeerd dat Qualcomm op de CES in januari een nieuwe high-end processor zal onthullen, zoals ook het geval was in voorgaande jaren.

Bron: Tweakers

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters