Binnenkort je telefoon opladen door te praten?

Er was al een manier uitgevonden om telefoons draadloos op te laden vanaf een stroombron, maar dat kost nog steeds energie. Nu zijn de eerste stappen gemaakt in onderzoek naar het opladen van telefoons met je stem.

Er zijn al enige ontwikkelingen gemaakt in het opladen van je telefoon zonder draad. Dit ging echter nog steeds via het stopcontact, maar dan met een los apparaat dat je daarop aansluit. Draadloos is het dus wel, maar erg energiezuinig zeker niet. Laatst meldden we al over een gadget waarmee je je iPhone op kan laden door golfswings te maken. Wel engergiezuinig dus, maar weer niet echt draadloos. Tahir Cagin van Texas A&M heeft nu een nieuwe manier gevonden om apparaten op te laden. Geschikt voor mobiele telefoons is het nog niet, maar misschien zal dat ooit komen.

Het apparaatje waar het om gaat is in staat om geluidsgolven in energie om te zetten. Als er een accu aan gekoppeld wordt, is het dus theoretisch mogelijk om die op te laden door hem bloot te stellen aan geluid. Het element is slechts 21 nanometer dik en brengt maar een heel klein beetje energie op, dus geschikt voor gebruik in telefoons is het nog niet echt. Cagin denkt eerder aan toepassingen in microscopisch kleine apparaten die maar heel weinig energie verbruiken. Ondanks dat de technologie dus nog niet bruikbaar is in telefoons, zijn de eerste stappen voor het opladen van je telefoon met je stem gemaakt.

tahir 
Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters