Bitwalking-app betaalt gebruikers om te lopen

De Bitwalking-app, die binnenkort te verkrijgen is op iOS en Android, gaat gebruikers betalen om te lopen. Dit heeft mede-oprichter, Franky Imbesi, gezegd in een interview met de BBC.

Bitwalking-app

Het idee achter de app is om mensen meer te laten bewegen. Imbesi gaat gebruikers belonen met virtuele valuta zodat ze meer gaan bewegen. De bedenker heeft 6,6 miljoen Amerikaanse dollars verzameld bij voornamelijk Japanse investeerders. Hiermee heeft Imbesi de app ontwikkeldt en de online-winkel gepend.

De valuta die uitgekeerd wordt is de ‘Bitwalking Dollar’, deze kan gebruikt worden in de online-winkel van Bitwalking, of kan omgezet worden in echt geld. Bij elke 10.000 stappen wordt er 1 dollar uitgekeerd. Gebruikers kunnen maximaal 3 dollar per dag verdienen.

Het idee om mensen te betalen voor sporten is niet nieuw. Er zijn al meerdere ondernemers geweest die het hebben geprobeerd. Deze zijn allemaal mislukt omdat mensen manieren vonden om het systeem te manipuleren. De Nederlandse overheid heeft ook een app ontwikkeld, genaamd ‘Fietsmodus’. Dit is een vergelijkbare app die mensen beloningen geeft als ze fietsen. Helaas voor de ontwikkelaar werkt deze app ook in de auto, waardoor je 50 km kilometer kan fietsen in drie kwartier. Deze app is nog steeds beschikbaar, of de bug er nog inzit is niet duidelijk.

Imbesi vertelt dat manipuleren niet mogelijk is met Bitwalking. Er is uitvoerig onderzoek gedaan naar de manier waarop mensen lopen. Ook maakt het systeem maakt gebruik van GPS en wifi om nauwkeurig bij te houden of mensen niet valsspelen. Bitwalking wil zich vooral richten op landen in Afrika. Met de bewegingssensor kan de bevolking het gemiddelde inkomen verdubbelen.

Of Bitwalking het langer vol gaat houden dan zijn concurrenten ligt volledig aan investeerders. Het bedrijf hoopt dat merken als Nike en Fitbit willen investeren.

De Bitwalking-app zal eerst uitgerold worden in Engeland, Malawi, Kenia en Japan. Op deze manier kan de ontwikkelaar zien hoe goed de app het doet en kunnen eventuele problemen opgelost worden voordat de app over de hele wereld online komt.

Bron: BBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters