Samsung’s Bixby-knop kan nu eindelijk compleet worden uitgezet

Dit jaar werd Samsungs virtuele assistent Bixby als eerste geïntroduceerd bij de Galaxy S8 toestellen. Met Bixby kwam ook een speciale Bixby-knop. Niet iedereen is echter even gecharmeerd van Bixby en zijn knop. Samsung lijkt nu eindelijk toe te geven dat de assistent niet voor iedereen en is met een update gekomen, waarmee je de knop nu volledig kunt uitschakelen.

Bixby-knop voor andere toepassingen

Het is vanaf het begin al een moeilijke levensweg geweest voor Bixby. De assistent kwam onvolledig terecht op de S8 toestellen, aangezien er nog wat problemen waren met Bixby Voice. Ook bleek dat veel mensen de speciale knop toch liever voor iets anders gebruikten en allerlei apps werden in het leven geroepen om de knop van alles behalve Bixby te laten lanceren. Hierop kwam Samsung met een update, welke ervoor zorgde dat hier een stop aan werd gezet.

Bixby-knop

Eerdere update kwam met halve maatregelen

De techgigant lijkt nu toch enigszins in te geven en kwam eerder al met een update om de Bixby-knop uit te kunnen schakelen. Dit werkte echter niet helemaal zoals veel gebruikers dachten. Je kon inderdaad instellen dat Bixby Home niet meer werd opgeroepen door het indrukken van de knop. Maar de knop kon er nog wel voor zorgen dat je telefoon uit zijn sluimer werd gehaald.

Bixby-knop volledig uitschakelen

Met de nieuwe update voor de Galaxy S8, S8+ en Note 8 kan ook dit eindelijk worden uitgeschakeld. Hiervoor ga je naar Galaxy Apps en kies je vervolgens My Apps. Als het goed is zie je dat er updates beschikbaar zijn. Kies voor Update All en vanaf nu hoef je niet meer lastig gevallen te worden door de Bixby-knop. Waarschijnlijk zullen veel mensen van deze optie gebruiken maken, maar er zullen ook genoeg gebruikers zijn die Bixby stiekem toch wel mogen.

Via: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters