Samsung’s Bixby-knop kan nu eindelijk compleet worden uitgezet

Dit jaar werd Samsungs virtuele assistent Bixby als eerste geïntroduceerd bij de Galaxy S8 toestellen. Met Bixby kwam ook een speciale Bixby-knop. Niet iedereen is echter even gecharmeerd van Bixby en zijn knop. Samsung lijkt nu eindelijk toe te geven dat de assistent niet voor iedereen en is met een update gekomen, waarmee je de knop nu volledig kunt uitschakelen.

Bixby-knop voor andere toepassingen

Het is vanaf het begin al een moeilijke levensweg geweest voor Bixby. De assistent kwam onvolledig terecht op de S8 toestellen, aangezien er nog wat problemen waren met Bixby Voice. Ook bleek dat veel mensen de speciale knop toch liever voor iets anders gebruikten en allerlei apps werden in het leven geroepen om de knop van alles behalve Bixby te laten lanceren. Hierop kwam Samsung met een update, welke ervoor zorgde dat hier een stop aan werd gezet.

Bixby-knop

Eerdere update kwam met halve maatregelen

De techgigant lijkt nu toch enigszins in te geven en kwam eerder al met een update om de Bixby-knop uit te kunnen schakelen. Dit werkte echter niet helemaal zoals veel gebruikers dachten. Je kon inderdaad instellen dat Bixby Home niet meer werd opgeroepen door het indrukken van de knop. Maar de knop kon er nog wel voor zorgen dat je telefoon uit zijn sluimer werd gehaald.

Bixby-knop volledig uitschakelen

Met de nieuwe update voor de Galaxy S8, S8+ en Note 8 kan ook dit eindelijk worden uitgeschakeld. Hiervoor ga je naar Galaxy Apps en kies je vervolgens My Apps. Als het goed is zie je dat er updates beschikbaar zijn. Kies voor Update All en vanaf nu hoef je niet meer lastig gevallen te worden door de Bixby-knop. Waarschijnlijk zullen veel mensen van deze optie gebruiken maken, maar er zullen ook genoeg gebruikers zijn die Bixby stiekem toch wel mogen.

Via: PhoneArena

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters