Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice?

Vele maanden voor de lancering van de Samsung Galaxy S8 en S8+ stond het internet al vol met verhalen over de nieuwe virtuele assistent van de Koreaanse techgigant. Bij de onthulling van de toestellen in maart was het spraakgedeelte nog niet af, maar werden wel wilde beloftes gedaan over de capaciteiten van Bixby Voice om natuurlijke taal te verwerken. Nu is het alweer maanden verder en er is nog steeds geen spoor van de spraakassistent. 

Bixby Voice

Home en Vision al wel aanwezig

Op het moment is Bixby wel aanwezig op de S8 toestellen in de vorm van Bixby Home en Bixby Vision. Bij Bixby Home moet je denken aan een soort Samsung variant van Google Home. Bixby Vision heeft wat leuke opties en kan via een augmented reality camera verschillende objecten identificeren. Maar de ster in het Bixby geheel is natuurlijk de Bixby waartegen je kunt praten.

Bixby universum moeilijk zonder Bixby

Hoewel het niet vreemd is dat smartphone makers vertragingen oplopen door bijvoorbeeld problemen met leveranciers of technologie die nog niet soepel werkt, is deze uitstel van Bixby wel opvallend lang. Vooral omdat het de bedoeling is dat de assistent een grote rol gaat spelen binnen het Samsung universum en verschillende consumentenproducten zou gaan verenigen. Onlangs dook via The Wall Street Journal het bericht op dat er inderdaad ook nog een slimme Bixby speaker eraan zit te komen om de smart home markt te gaan overnemen. Dat gaat een beetje moeizaam als Bixby nog helemaal niet klaar is.

Samsung speaker

Samsung heeft niet genoeg data om de software in het Engels te draaien

Het grote probleem met Bixby Voice zou het implementeren van de Engelse taal zijn. Koreaans was blijkbaar geen probleem voor Bixby en de spraakassistent kan hiermee vanaf mei al uit de voeten. De Bixby Voice AI zou tijd nodig hebben natuurlijke taal beter te kunnen begrijpen. Volgens de Korea Herald zou Samsung op het moment niet genoeg data hebben om de AI in een andere taal dan het Koreaans te laten draaien. Vorige maand werd echter wel een soort preview Bixby Voice gelanceerd. Op deze manier konden gebruikers alvast even kennismaken en kon Samsung de nodige data verder verzamelen. Een maand later lijkt dit helaas nog steeds niet genoeg te zijn geweest.

Samsung Galaxy Note 8

Bixby Voice op de Note 8?

Het zou kunnen dat Samsung zich heeft vergist in wat er allemaal bij komt kijken bij het ontwikkelen van een kunstmatige intelligentie. Maar het bedrijf zou genoeg connecties en middelen moeten hebben om dit toch tot een succes te kunnen maken. Als Bixby niet snel klaar is kan dat behoorlijk nadelige gevolgen voor het bedrijf hebben en verliezen veel (nog uit  te komen) produkten een groot stuk van hun waarde. Laten we hopen dat Bixby Voice gewoon aanwezig is wanneer de Galaxy Note 8 wordt gelanceerd.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters