'BlackBerry 10 krijgt ook haar eigen virtuele assistent'

Uit nieuwe gelekte screenshots van BlackBerry 10 blijkt dat ook RIM een eigen virtuele assistent ala Siri heeft ingebouwd in het OS. Ook screenshots van Twitter, Facebook en LinkedIn voor BlackBerry 10 zijn gelekt.

De screenshots hebben via Tinthe hun weg gevonden naar de weide wereld. Het UI van BlackBerry 10 is grotendeels hetzelfde gebleven als in eerdere beta’s van het OS. De icoontjes zijn ondertussen wel wat moderner geworden na kritiek van ontwikkelaars. Desondanks waren er nog geen screenshots van belangrijke apps naar buiten gekomen zoals LinkedIn, Twitter, Facebook en de eigen Maps-app van RIM. Dankzij dit nieuwe lek weten we nu wel hoe de eerste drie eruit gaan zien. Op de screens is te zien dat de apps veel weg hebben van de Android en iOS-varianten van de gelijknamige apps.

Wat ook nieuw is in BlackBerry 10 is RIM’s eigen virtuele assistente. Op een screenshot is te zien dat je het toestel een vraag kunt stellen of een opdracht kunt geven waarna het toestel dit zal uitvoeren. Als voorbeeld wordt gegeven het aanmaken van een agenda-item. De screenshots van de Maps-app zijn nog niet naar buiten gebracht door RIM.

BlackBerry zal haar nieuwe OS op 30 januari wereldkundig gaan maken. De fabrikant zal dit gaan doen tijdens een evenement in new York, Parijs en Londen op de zelfde dag.

BlackBerry 10 
BlackBerry 10 
BlackBerry 10 
BlackBerry 10 
BlackBerry 10 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Eddddd -

  "Het UI van BlackBerry 10 is groot en deels het zelfde gebleven als…"

  Dit moest ik toch wel drie keer lezen. Het UI van BB is groot…. Oh ja, is ie groot?
  En deels hetzelfde gebleven…. Dus groot, EN deels hetzelfde gebleven.
  Oh, wacht, grotendeels hetzelfde gebleven…. Aha, nu begrijp ik de strekking 🙂

  Volgens mij wordt het wel iets moois waar BB mee komt. Misschien niet 'mindblowing' beter dan Android, iOS of WP8, maar wanneer het er niet voor onder doet, zullen ze langzaam maar zeker toch wel terrein terugwinnen. Ik gebruik momenteel Android, het is super, maar ik zie geen reden om er aan vast te houden bij een volgend toestel. De andere Operating Systems bieden eveneens hele mooie mogelijkheden. Plus het feit dat ik liever een Apple, Blackberry of Nokia product koop dat een Aziatisch product. En die draaien allemaal op Android.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters